שתף קטע נבחר

התקבל חוק לפיקוח על תוצרת אורגנית

החוק מפרט מהם ירקות אורגניים, איך לזהות אותם ואיך לא ליפול בפח ולשלם מחיר מופקע על ירקות מתחזים

בשורה לחובבי המזון האורגני: החוק לפיקוח על תוצרת חקלאית אורגנית עבר השבוע בקריאה שנייה ושלישית בכנסת, עשר שנים לאחר שהחלה היוזמה. את החוק יזמו, לפני עשר שנים, חברי הכנסת אבשלום וילן ושלום שמחון, בעקבות חשיפת פרשייה שעסקה במכירת ירקות רגילים כתוצר אורגני.

 

החוק בא לתת תשובה מקפת ולהסדיר את כל נושא הגידולים האורגניים ולתת בהם סימנים: אופן הגידול, הפיקוח הציבורי על האיכות, העמידה בתקן בינלאומי, הסימון הראוי לידיעת הצרכן, ההגנה על הצרכן מפני זייפנים.

 

"יש לחקלאות הזאת ציבור של משוגעים לדבר", אמר בסיפוק אבשלום וילן. "חקלאות אורגנית היא חקלאות העוסקת בייצור תוצרת חקלאית, תוך התחשבות בערכי הטבע ושימור הקרקע", הסביר יו"ר ועדת הכלכלה אמנון כהן שהציג את החוק במליאה ביום שלישי.

 

על פי החוק, העוסקים בחקלאות אורגנית מנועים משימוש בחומרי הדברה ודישון ומחויבים בהקפדה לאורך כל שלבי הטיפול בתוצרת - עיבודה ושינועה. החוק קובע תקני מינימום אחידים ואישור עמידה בהם על ידי גופי פיקוח פרטיים באישור ממשלתי. תוצרת חקלאית מאושרת תסומן בסמל מיוחד, סמל אורגני אחיד, המאשר כי התוצרת הנושאת אותו היא אכן תוצרת אורגנית.

 

בלי מלחמות יהודים אי אפשר: שרי הבריאות והחקלאות חלוקים כמובן בדעתם בשאלות אחריות הפיקוח. שר הבריאות, דני נווה, תבע אחריות על תוצרת מעובדת לא טריה, אך הסתייגויותיו נדחו והחוק עבר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים