שתף קטע נבחר

לאן נעלמה ההפקדה?

לקוחה של דיסקונט תבעה את הבנק לאחר שהוא לא זיכה את חשבונה ב-2,900 שקל אותם הפקידה לטענתה בתיבת אל-תור. השופט האמין לה, וחייב את הבנק לזכות אותה

לאן נעלמו 2,900 שקל במזומן שהפקידה לקוחה של בנק דיסקונט בתיבת אל-תור בסניף הראשי של הבנק בירושלים? השאלה הזאת העסיקה את בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים. הבנק טען כי המעטפה עם הכסף לא נמצאה בתיבה ולא האמין לדברי הלקוחה לפיהם היא הכניסה את שטרות הכסף למעטפה ושלשלה אותה לתיבה. מי שכן האמין לה היה השופט שדן בתיק: "התובעת", קבע, "לא בדתה את סיפור ההפקדה מליבה", וחייב את הבנק לזכות את חשבונה בסכום ההפקדה ולשלם לה הוצאות משפט בסך 500 שקל.

  

ר', התובעת, אמרה בבית המשפט כי "אני לקוחה של הבנק כמעט 13 שנים... אני עצמאית מאד קטנה ופה ושם כשיש לי מזומן אני מפקידה בבנק. כשראיתי שלא זיכו את חשבוני בסכום הכסף שהפקדתי פניתי למנהל הסניף, שאמר לי: "את לא נראית כמישהו שגונב. תכתבי מכתב ונבדוק".

 

היא כתבה, צירפה למכתבה תצהיר בפני עורך דין והאמינה כי הבנק ישיב לה את כספה. אבל זה לא קרה. הבנק לא האמין לגרסתה וביקש מממנה להיבדק במכונת אמת. "הסכמתי מיד", אמרה, אבל לאחר שנועצה עם עורכת דינה חזרה בה. עורכת הדין אמרה לה, לדבריה, שאם היא הולכת לפוליגרף, שילכו גם כל עובדי הבנק. "למה שאלך למכונת אמת", התריסה. האם ביצעתי הליך לא חוקי. ברגע שהבנק נתן לי את האופציה הזו להפקיד מזומנים בתיבת שירות, חשבתי בתמימותי כי יש אחריות לדבר הזה"

 

נציג הבנק הסביר לבקשת השופט את הפרוצדורה של הפקדת מזומנים באל תור. "כל לקוח", אמר, "רשאי להפקיד מזומנים וצ'קים עד 1,000 דולר. מדי פעם שתי פקידות של הבנק ניגשות לתיבה, פותחות אותה, ומחלקות את המעטפות לכספרים. מספר המעטפות צריך להיות זהה למספר הקבלות".  

 

"האם יש לי אפשרות להפקיד מעטפה ריקה, לכתוב עליה 4,500 שקל, ולקבל למעשה קבלה שכביכול הפקדתי את הסכום הזה?" שאל השופט, ונציג הבנק השיב בחיוב ואישר כי הלקוח יכול להטעות את הבנק ולומר "אני הפקדתי". אפשר, הסביר,  גם לקבל קבלה מהמכשיר מבלי להכניס לתיבה דבר".  

 

"לאן נעלם הכסף אם התובעת אכן הפקידה אותו בתיבה?" הוסיף ושאל השופט. "יכול להיות שמישהו בא מבחוץ ושלף את המעטפה, יכול להיות שהיא לא שלשלה אותה לתיבה", השיב נציג הבנק.

  

אבל בסיכומו של דיון, השופט אביטל חן התרשם לחיוב מעדותה של התובעת, והחליט לקבל את תביעתה במלואה.

 

(ת"ק 1001/04 )

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים