שתף קטע נבחר

היין שנולד מחדש

שלמה פפירבלט מספר כיצד, תחת שם חדש-ישן, החל באחרונה יקב טפרברג, שהוא צאצא בוטיקי של יקב "אפרת", לייצר יינות כשרים בהשגחת הבד"צ, וממליץ על שלושה בקבוקים במחיר שפוי של עד 50 שקלים

גם יקב שעל כתפיו ההיסטוריה הארוכה ביותר של עשיית יין בארץ הזאת, בעת החדשה, יכול אחרי יותר מ-150 שנה להיוולד מחדש. אברהם טפרברג, אבי השושלת, שלח ידו בעשיית יין, ברובע היהודי הצר והדחוס של ירושלים, בשנת 1852. בשנת 1870, הוא הקים את היקב המסחרי, אשר נודע עם הזמן בשם "אפרת", עבר לסיבוב מוצא בדרך לבירה, ועשה בעיקר יינות לקידוש, בעזרת השם. בשנים האחרונות, השיקו אנשיו סדרות של יינות שולחניים יבשים, לבנים ואדומים, שלא סחטו קריאות התפעלות מפי המדור.

 

אך תחת שם חדש-ישן, יקב טפרברג, שהוא צאצא בוטיקי של יקב האם "אפרת", החל באחרונה הדור החמישי של המשפחה, תחת שרביטו של היינן שיקי ראוכברגר, בעשיית יינות שהם סיפור אחר לחלוטין. יינות כשרים, כמובן, בהשגחת הבד"צ, מה שהופך אותם נגישים לקהלים חרדים, ובאיכות הראויה לעלות על שולחן יום השישי של כל גביר מבין דבר, או אצל חילוני גמור האוהב יין שווה במחירים שפויים. העשייה הזאת מושכת כלפי מעלה גם את סדרות היין האחרות של היקב. טעימות מסדרת "יין ישראלי" בציר 2004, שבקבוקיה נמכרים במחירים הנמוכים מ-30 שקלים, הוכיחו תמורה נאה וגם למעלה מזה, בנוסחת היחס: איכות/מחיר.

 

אבל העניין העיקרי הוא כמובן בקבוקי טפרברג, הנושאים כולם תוויות אלגנטיות, בהירות, ועליהן מודפס שם היקב בחתימת יד חיננית, אשר האות הראשונה שלה, ה- T עשויה בדמות קנוקנת הגפן. הנה שלושה יינות עשויים מענבי כרמים אשר בבעלות היקב, ואשר מחירם נע סביב 50 שקלים הבקבוק.

 

"טפרברג רזרב, מריטז', 2003" – בלנד א-לה-בורדו העשוי 50% קברנה סוביניון, 40% מרלו והשאר קברנה פרנק. יין אשר בניחוחיו פרי יער שחור ונעים, דובדבן ושזיף, ותבליני עץ חבית המדגדגים במעלה האף. יש לו מגע קטיפתי על הלשון, נוכחות טובה וסיומת ארוכה.

 

"טפרברג רזרב, שנין בלאן, 2003" – זן ענבים חביב ממנו עושים במחוז טורן הצרפתי יינות גדולים, יבשים או מתוקים, נותן כאן אצלנו יין זהוב ומשובב עין, עם ארומות נהדרות, מגוונות, פרי מתוק מפתה לצד חריפות ורעננות הדרית מושכת. על החך הוא פריך, נעים, עשיר, מתובל וטעים.

 

"טפרברג רזרב, שרדונה, 2003" – יין אשר התפתח בחביות עץ אלון צרפתי, והוא מפגין גוון קש נאה, ארומות טובות של פרי הדר ותבליני עץ החבית. במגע עם החך הוא נעים מאוד, יבש, מאוזן ומהדהד.

 

גבוה מעט מן הקבוצה הזאת מצוי ה-"טפרברג רזרב, קברנה סוביניון, 2002" – יין אלגנטי, בעל אדום אש מרתק בכוס, עם זר ארומות עשיר ומגרה, פרי יער שחור, דובדבן בשל, פלפל ווניל מעץ החביות בהן התיישן. מגעו על החך מלא, נעים ומאוזן. יין חגיגי. מחיר הבקבוק, 95 שקלים.

 

ה- D של דלתון

יקב דלתון, אחד מעושי היין היותר חביבים על המדור מאזור הכרמים הנפלאים של מרומי הגליל, חוגג עוד מעט 10 שנים. איך שהזמן עובר כאשר נהנים. לכבוד האירוע, הוא רכש לעצמו מתנה בסכום של כ-3 מיליון שקלים, מיתוג ומיצוב חדשים, זאת אומרת תדמית שונה. כל עוד היין נותר אותו יין – למדור אין מה להוסיף בנושא.

 

הבקבוק הראשון מן הסדרה המעוצבת על ידי הגרפיקאי פיליפ בולקייה, עם האות D מככבת על תווית בעלת פרופורציות של בול קלאסי, הוא של שיראז מבציר 2003. זאת הפעם הראשונה שעושים יין מענבי שיראז מכרמי היקב אשר ליד מושב כרם בן זימרה וספסופה, אשר נבצרו מאוחר יחסית, בסוף חודש ספטמבר של אותה שנה.

 

מתגעש בכוס, מגלה היין צבע שחור ואלגנטי מאוד, מרשים בדחיסותו. יש לו ארומות מפתות של פרי יער בשל, ריבת שזיפים ותבלינים מושכים. על החך הוא סמיך, עשיר, בעל נוכחות ומלאות, טעים ומהדהד רגע ארוך. יין מומלץ, שמחיר בקבוקו סביב 50 שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיצוב חדש ל"דלתון". לידה מחודשת ל"טפרברג"
מומלצים