שתף קטע נבחר

לבנת: נשאר למורים עוד יום אחד

שרת החינוך כינסה את העיתונאים, ניסתה להדוף את הטענות נגדה והודיעה כי מ-31 במאי תיושם הרפורמה באופן חד-צדדי. בית-הדין הארצי לעבודה ידון היום בעתירת ארגוני המורים לדחות את המועד

משרד החינוך נערך ליישום רפורמת דברת באופן חד-צדדי: במסיבת עיתונאים שערכה אמש (יום א') במשרדה, הבהירה שרת החינוך כי ה-31 במאי - קרי מחר - הוא המועד האחרון שבו ניתן להגיע עם המורים להסכמה על יישום הרפורמה.

 

היום אמור בית-הדין הארצי לעבודה בירושלים לדון בעתירה שהגישו ארגוני המורים נגד משרד החינוך, בדרישה לבטל את מכתבי המועמדות לפיטורים של 4,500 המורים בטענה להסתרת נתונים.

 

ה-31 במאי נקבע כתאריך הפיטורים בהסכמים הקיבוציים של משרד החינוך והמורים, והוא יכול להשתנות רק בהסכמת שני הצדדים או בפסיקת שופט. אם לא ידחה אב בית-הדין, סטיב אדלר, את המועד הקבוע בחוק, הרי שבתאריך זה תכריז השרה על יישום רפורמה חד-צדדית במערכת החינוך. 

 

"כפי שנראה כרגע", הסבירה אתמול לבנת, "אם לא יהיה הסכם עם ארגוני המורים בתחילת יוני, נתחיל במהלך חד-צדדי. כפי שהבהיר היום גם ראש הממשלה, אנחנו מעדיפים ליישם את הרפורמה בהסכמה, כי יישום חד-צדדי משמעותו גם הפחתה תקציבית".

 

במקרה כזה יעמוד תקציב משרד החינוך ליישום הרפורמה רק על 120 מיליון שקלים במקום 1.2 מיליארד שקלים. כלומר, האוצר ישית קיצוץ של 10 אחוזים בשל אי ההסכמה בין הצדדים.

 

במקרה של יישום חד צדדי של הרפורמה ישמשו 120 מיליון השקלים עבור הארכת יום הלימודים, הזנה מסובסדת לבתי הספר היסודיים, סבסוד מלא של פעילות בימי שישי בכיתות א'-ג' בכל הארץ, שיפור ושיפוץ תשתיות בבתי הספר (בעיקר חדרי השירותים).

 

כל אלה יתקיימו בתנאי שמספר הרשויות המקומיות שיסכימו ליישם את הרפורמה בתחילת שנה הבאה יהיה מעל 15.

 

במסיבת העיתונאים ניסו אנשי המשרד לטהר את שמה של שרת החינוך ואת זה של המנכ"לית, רונית תירוש. זאת בעקבות הפרסומים האחרונים על הסכם מוקדם שערך המשרד להפחתת הקיצוץ עם האוצר. על פי ההסכם, גובה הקיצוץ עומד על 350 מיליון שקלים במקום 700 מיליון.

 

עם זאת, מסיבת העיתונאים אופיינה בבלבול גדול, ונמסרו נתונים שסותרים נתונים קודמים. לפני שבועיים טענו במשרד כי קיצוץ של 450 מיליון שקלים שקול לפיטוריהם של 4,500 מורים. אך אתמול שינו במשרד את הגרסה, ושרת החינוך טענה כי קיצוץ של 370 מיליון שקלים הוא שווה ערך לפיטוריהם של 4,500 המורים.

 

שרת החינוך הוסיפה: "כל הנתונים המספרים וההתנהלות של משרד החינוך היו לחלוטין מדוייקים. מרגע שבו החלו שימועים של המורים לא ניתן היה להפסיק את התהליך באמצע, וההסכם שחתמנו מול האוצר נחתם לאחר תחילת הליך הפיטורים. לכן כל הטענות כאילו מסרנו מספרים לא נכונים לגבי מי יפוטר והטענות כאילו לא היינו צריכים כלל לפטר, הרי אין בהן ממש".

 

לדברי השרה לבנת, המחלוקות עם המורים אינן גדולות: "המרחקים אינם גדולים וחלה התקדמות משמעותית בינינו לבין המורים אך עם זאת עדיין אין הסכם".


פורסם לראשונה 29/05/2005 21:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
לבנת. מעדיפה הסכמה
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: גיל יוחנן
הכדור בבית-הדין לעבודה. ראשי הארגונים, וסרמן וארז
צילום: גיל יוחנן
מומלצים