שתף קטע נבחר

סין: האריות מתו מרעב כי גן החיות פשט רגל

הפריחה בגני החיות ברחבי סין גרמה לרבים מהם, שלא מכרו מספיק כרטיסים, לפשוט רגל, ואין להם מספיק כסף לרכוש מזון. "אנו נאלצים פשוט לעמוד מנגד ולצפות בבעלי החיים הללו גוועים למוות", סיפר בעליו של גן חיות במרכז המדינה. גם הכלובים חלודים ורעועים, ויש חשש אמיתי שהחיות המורעבות פשוט יפרצו החוצה

לפחות 8 אריות, 12 יענים, צבאים וגמלים רעבו למוות בגן חיות במרכז סיני שפשט את הרגל, כך דיווחו אתמול כלי התקשורת במדינה. מנהלי גן החיות נאלצו לצפות בבעלי החיים גוועים למוות לאיטם משום שלא היה בידם מספיק כסף כדי לרכוש די מזון עבורם.

 

בעשור האחרון הוקמו גני חיות רבים ברחבי סין, כדי לתת מענה לביקוש הגובר לבידור משפחתי בקרב בני המעמד הבינוני והגבוה שמספרם גדל במקביל לצמיחת הכלכלה הסינית. ואולם גני חיות רבים לא עמדו בסטנדרטים בינלאומיים, ותנאי המחיה של בעלי החיים היו גרועים ביותר.

 

כתוצאה מניהול גרוע, איכות ירודה וחוסר יכולת למשוך מספיק מבקרים כדי לאזן את ההפסדים, נקלעו גני חיות רבים למצוקה כלכלית קשה. זה בדיוק מה שקרה גם לגן החיות של העיר שיאנטאו במחוז הובאי, שלא מכר מספיק כרטיסים כדי לממן אפילו מזון מהאיכות הזולה ביותר לבעלי החיים שלו.

 

"מאחר שאין לנו את ידע הטכני, הניסיון והמשאבים, אנו נאלצים פשוט לעמוד מנגד ולצפות בבעלי החיים הללו גוועים למוות", אמר בעליו של גן החיות לעיתון המקומי.

 

באוקטובר 2003, כשנפתח גן החיות של שיאנאו, היו בו 500 בעלי חיים. כעת מדווח העיתון, יש בו רק שלושה אריות, נמר ועוד מספר מועט של בעלי חיים אחרים. העיתון לא פירט לאן נעלמו בעלי החיים האחרים - האם מתו או שמא נמכרו.

 

גני חיות אחרים בסין ספגו ביקורת קשה לאחר שדווח שהם מאכילים את האריות והנמרים שלהם בסוסים חיים, אולם בגן החיות של שיאנטו לא היה לאריות מה לאכול זולת פגרי עופות.

 

העיתון דיווח גם שמצב התחזוקה של גן החיות ירוד ביותר, והסורגים החלודים של הכלובים מהווים סכנה שמא הטורפים הרעבים ישברו אותם בנקל ויפרצו החוצה. "איננו יודעים מה נעשה אם האריות או הנמרים יברחו מהכלובים", אמר הבעלים.

פעילי זכויות בעלי חיים מרחבי העולם מתחו ביקורת קשה על התופעה ועל ההתעללות בבעלי החיים בגני החיות בסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים