שתף קטע נבחר

נוקיה מציעה: ייצור משותף

למרות שנוקיה הפינית כבר מעורבת בקוד הפתוח (קרן מוזילה, פרוייקט GNOME ו-GStreamer), ההחלטה שלה להעניק ללינוקס הזדמנות על גבי Nokia 770, מצליחה כמובן לעורר עניין רב

למרות שנוקיה הפינית כבר מעורבת בקוד הפתוח (קרן מוזילה, פרוייקט GNOME ו-GStreamer), ההחלטה שלה להעניק ללינוקס הזדמנות על גבי Nokia 770, מצליחה כמובן לעורר עניין רב. אתרים רבים סוקרים את המוצר החדש ואת אתר המפתחים שנוקיה השיקה במטרה לעודד פיתוח יישומים עבור הפלטפורמה החדשה. כמו פאלם לפניה, גם בנוקיה רואים בקוד הפתוח מודל מתאים יותר לצרכים שלהם. אבל אי אפשר שלא להבחין בעובדה שנוקיה ויתרה על האפשרות להשתמש בגירסאות משובצות (embeded) של לינוקס, ובמקום, היא מעדיפה גירסה של לינוקס המיועדת לשולחן העבודה דווקא.

 

ארי ג'אקסי, האיש של נוקיה שאחראי על פעילות הקוד הפתוח אומר ל-eWeek: "רצינו להשתמש ברכיבי קוד פתוח נפוצים שכבר מותקנים במיליוני מחשבים ברחבי העולם, ולהמנע בו בזמן מהפיצול בשוק הצעיר של לינוקס למערכות משובצות מחשב. הודות לשימוש בטכנולוגיה שכבר זמינה עבור שולחן העבודה, קיבלנו איכות, אפשרות להשתמש בקוד קיים, ארכיטקורה חזקה והזדמנות טובה לשתף אחרים בתחזוקת הקוד וכמובן פלטפורמה שתעניין מפתחים ..."

 

נוקיה מקווה שבעזרת הקהילה היא תוכל לשפר את השמישות ולתת מענה לבעיות טכניות שונות של המוצר שהיא מקווה להפוך למוצר שמיועד לקהל לא טכני רחב. למרות שנוקיה לא שחררה את כל קוד המקור והיא עדיין "שומרת על הקניין הרוחני שלה," ג'אקסי חושב שהיא מציעה לקהילה הזדמנות מיוחדת להשתתף בתהליך הייצור ובתמורה, לקבל את התוצרים. "בכל מה שקשור לנוקיה," הוא אומר, "אנחנו מאמינים שצריך לתת, לא רק לקחת: לקחת את מה שניתן להשתמש בו, לעבוד עם הקהילה ולהשיב לה את השיפורים ובו בזמן להמשיך להיות רווחיים." כמו IBM וסאן לפניה, גם נוקיה תבטיח שימוש בפטנטים שלה ללא מגבלות חוקיות כל עוד מדובר בפרוייקטי קוד פתוח. (מקור: לינמגזין)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים