שתף קטע נבחר

נוה: אני פועל להחמיר בחקיקה נגד תוקפי רופאים

רופאי בית החולים "ביקור חולים" בירושלים ישבתו בצהריים בין השעות 12:00-14:00 לאחר שמטופלת תקפה את אחד הרופאים. הם דורשים ליישם המלצות דו"ח משנת 1998 באשר לאלימות בבתי החולים, אולם שר הבריאות אמר ל-ynet כי "הצבת שוטרים לא תפתור את הבעיה, יש צורך בחקיקה מחמירה בדיוק כפי שמחמירים נגד תוקפי שוטרים"

אלימות מצד מטופל כלפי רופא בבית חולים שוב גוררת שביתה של הצוות הרפואי. היום (ד') ישבתו רופאי בית החולים "ביקור חולים" בירושלים בין השעות 12:00-14:00, לאחר שאחד מהם הותקף בידי מטופלת. בעקבות ריבוי תקריות דומות בתקופה האחרונה אמר שר הבריאות, דני נוה, ל-ynet כי הוא פועל לחוקק חוק שיאפשר להעניש בחומרה תוקפי רופאים, בדיוק כשם שמחמירים לגבי אלימות נגד שוטרים.

 

אם לתינוקת בת שנה שסבלה מחום גבוה הגיעה במוצאי שבת לבית החולים "ביקור חולים" בירושלים, לא אהבה את יחסם של הרופאים כלפיה וכלפי בתה, והגיבה בהתפרצויות זעם ברוטליות. התנהגותה האלימה נמשכה, ואתמול בבוקר היא אף סטרה בפניו של אחד הרופאים למרות שכלל לא נמנה על הצוות הרפואי שטיפל בבתה.

 

בעקבות האירוע הכריזו ההסתדרות הרפואית, ארגון רופאי המדינה ורופאי בית החולים על השבתת עבודת הרופאים בבית החולים "ביקור חולים" וקיום אסיפת מחאה. רק בשבוע שעבר הושבתה עבודת הרופאים ב"אסף הרופא" למשך שעתיים במחאה על תקיפת רופא בידי אחד המטופלים.

 

הרופאים דורשים משר הבריאות ומהמדינה לנקוט בצעדים ממשיים למיגור האלימות בבתי החולים, וליישם באופן רשמי וברור את המלצות הוועדה לבחינת דרכי ההתמודדות עם מקרי אלימות במערכת הבריאות, שהוגשו בדו"ח מפורט כבר בשנת 1998.

 

הפתרון: אבטחה או ענישה?

 

בין המלצות הדו"ח: הצבת שוטר בכל חדר מיון, הקמת מתחם כניסה מבוקר לחדר המחלקה לרפואה דחופה, הצבת טלוויזיות במעגל סגור, הקמת מרכז שליטה המאוייש 24 שעות ביממה ומתעד את כל המתרחש במחלקה לרפואה דחופה, התקנת לחצני מצוקה ועוד. למרות שההמלצות אמורות היו להיות מיושמות כבר בדצמבר 1998, הדבר לא קרה והדו"ח ממשיך 'להעלות אבק' על שולחנות המשרדים השונים.

 

השר נוה, אמר שמשרדו פועל ליישום מלא של הדו"ח אולם, לטענתו, גם יישומו לא יפתור את המצב. "אנו פועלים כדי למקם שוטרים בחדרי המיון, אבל אי אפשר להציב שוטר בכל מחלקה בבתי החולים ואי אפשר להציב שוטר בכל מסדרון ובכל מרפאה. תופעת האלימות בבתי החולים היא חלק מתופעת האלימות הגוברת בחברה הישראלית והצבת שוטרים לא תפתור אותה", אמר נוה.

 

השר הוסיף כי לדעתו טמון חלק מפתרון הבעיה באכיפה נוקשה יותר ומדיניות ענישה מחמירה. לדבריו, "אני פועל בשיתוף משרד המשפטים על מנת לחוקק חוק שיאפשר ענישה מחמירה כנגד תוקפי רופאים ואנשי צוות רפואי, כפי שהחוק מחמיר עם תוקפי שוטרים.

 

"לדעתי, אין סיבה שאנשים שתפקידם להציל חיים לא ייהנו מהגנה רחבה יותר של החוק וייפלו קורבן לאלימות. אמנם קשה למנוע כל מקרה של תקיפת רופא, אבל מדיניות של הרתעה עשויה לפעול גם כן לצמצום התופעה", דברי נוה.

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לטענות ההסתדרות הרפואית כי "רוב מסקנות הוועדה יושמו, הוקם מערך דיווח ארצי אליו מדווח כל אירוע אלימות במערכת הבריאות. כמו כן, אגף הביטחון של משרד הבריאות מקיים פעילות הדרכה ותרגול לעובדים ולאנשי הביטחון בבתי החולים הממשלתיים. בכל חדרי המיון מוצבים אנשי ביטחון וברוב חדרי המיון קיימת מערכת טלוויזיה במעגל סגור ולחצני מצוקה. בשל העדר תקציב לנושא לא יושמה ההמלצה להציב שוטרים בחדרי המיון.

 

עוד נמסר כי "דו"ח המסכם את אירועי האלימות בשנת 2004 מצביע על ירידה בהיקף האירועים האלימים. לצערנו לא ניתן למנוע לחלוטין מקרי אלימות. משרד הבריאות מצר על כל מקרה כזה ודואג לבטיחותם ולשלומם של עובדי מערכת הבריאות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
תמונת ארכיון
צילום: עמית שאבי
מומלצים