שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים

אבינועם גיל במקבץ ידיעות אוכל: ערב יין ספרדי בתהל, ל"ג בעומר בפויקה, סדנת "יינות עולם ישן" ביקב טוליפ, חניה בשפע ב"קיוטו סלסה" ועוד

ערב יין ספרדי בתהל עם הרבה אוכל ויין

תהל מארחת ערב יינן עם Manuela Bayon Gaspar מיקב Vina Extremena, אקסטרמדורה, ספרד. ביום ד', תקיים המסעדה ערב מיוחד שיוקדש ליקב אקסטרמנה שבאיזור אקסטרמדורה. האיזור אינו מהידועים בספרד ודוקא משום כך הוא מעניין. בשילוב טכניקות חדשניות וחשיבה מסורתית, בערבובים מעניינים בין קברנה סוביניון לזנים המקומיים בספרד, מצליח היין להפתיע. הערב, בניהולה של הגברת מנואלה באיון גאספר, מנהלת הייצוא של היקב, יכלול הרצאה ושיחה על היקב ויינותיו וטעימה של חמישה יינות, שלכל אחד מהם הותאמה מנה מיוחדת:

 

  • Corte Real Platinum 1997 - מוגש עם דייניש בלו וקונפי תאנים.
  • Corte Real 2000 - מוגש עם רול קרפצ'יו שרימפס וסינטה.
  • Castillo de Valdestrada 1997 - מוגש עם קרוקטים גבינת עזים בקרם פלפלים.
  • Palacio de Monsalud 1998 - מוגש עם בורקס סרטנים בקארי.
  • Monasterio de Tentudia 1997 - מוגש עם ספייריבס בצ'יפוטלה מעושן ותמרים.

בנוסף יוגשו לחם הבית עם שמן זית, טראפלס שוקולד לקינוח, אספרסו ומים מינרלים. יום ד' 25.5 בשעה 20:00. 140 שקל לאדם, לארוחה ויין. 

 

  • תהל, טאפאס בר ומסעדה ספרדית, נחלת בנימין 30 תל אביב. טל' 03-5168410.

 

ומספרד - לאיטליה

אחרי שהודענו כאן בשבוע שעבר על ארועי איטליה ברשת Wine and More, אנחנו מתבשרים על ארועי פסטיבל האוכל האיטלקי, שמאורגן על יד המשרד המסחרי של שגרירות איטליה בישראל והאקדמיה לאוכל Accademia della Cucina.

המסעדות המשתתפות בפסטיבל הן אנג'לו בירושלים; אמורו מיו, פרונטו, ברבסקו, בליני, איל פאסטיו, אוסטריה די פיורלה, פונרי, פסטה מיה וסטוזי בתל-אביב.

 

המסעדות מציעות תפריט מיוחד -"תפריט אביב", המורכב מהתפריט הרגיל שלהן וממנות מיוחדות אשר הוכנו במיוחד על ידי השפים. תפריט האביב מוצע במהלך ימי הפסטיבל במחיר אחיד של 120 שקל לאדם הכולל מנה ראשונה, עיקרית, אחרונה וכוס יין. אירועי "אביב איטליה" יתקיימו במקביל ב – 80 מדינות נוספות בעולם.

 

"אוכל" – ספר המשלוחים של תל אביב

המקרר מלא מגנטים? פלאיירים זרוקים בכל מקום בבית? זה אולי לא יפנה את תיבת הדואר (הפיסית) שלכם מכל הג'אנק, אבל "אוכל", ספר המשלוחים הגדול של תל אביב, בהחלט עשוי לעזור לכם.

 

המהדורה החדשה של "אוכל" - ספר המשלוחים הגדול של ת"א לשנת 2005, מחולקת בימים אלה ל- 185 אלף בתי אב ומשרדים בתל אביב רבתי. הספר כולל תפריטים של 114 מסעדות, סנדוויצ'יות ובתי קפה מכל הסוגים: אוכל ביתי, חומוסיות, מסעדות בשרים, אוכל מזרח אירופי, הונגרי, איטלקי, אסייתי, הודי, יפני, סיני, תאילנדי, ביסטרו, ספרדי, פירות ים ותימני.

החידוש השנה – משלוחי אלכוהול אל הבית, שמתבצעים על ידי אלכוהום ורשת חינאווי Wine & More, משלוחי שייקים של שייקספרי ומשלוחי בשר מהאיטליז.

 

"אוכל" מעוצב בצורה מאוד ידידותית וכולל פירוט של המחירים, אזורי חלוקה של המסעדה, שעות הפעילות וקופוני הנחה. המדריך נהנה מחסויות של יצרני מזון גדולים כמו עלית וטרה, אבל אינו כולל מודעות עמוד בין התפריטים עצמם.

למי מבינכם שלא מתגוררים בעיר הגדולה, נבשר ש"אל הבית" מתכוונת להשיק תפריטי משלוחים של מסעדות המבצעות משלוחים באזור רמת גן, בני ברק, פתח תקוה וגבעתיים במסגרת מדריך נותני השירותים "המקצוענים" שיחולק במהלך יוני. אתר "אל הבית".

  

ל"ג בעומר בפויקה

לכבוד ל"ג בעומר יגיש השף אריאל כהן בפויקה מנה של בשר מעושן צלוי בפויקה, מלווה ותפוחי אדמה "מדורה" במחיר של 50 שקל.

 

  • פויקה, תרצה 14, מתחם נגה. טל' 03-6814622.

 

קיוטו סלסה פותרת את בעיות החניה במרכז תל אביב

לא פחות... מסעדת קיוטו סלסה מציעה ללקוחותיה חניה חופשית בחניון אשר מתחת למסעדה בשעות הערב. בשעות הצהריים תוכלו להנות משעתיים חניה חינם – גם בהזמנת ארוחה עסקית, במחירים של החל מ- 49 שקל לסועד.

 

  • קיוטו סלסה, מונטיפיורי 31, תל אביב. טל' 03-5661234.

 

סדנת "יינות עולם ישן" ביקב טוליפ

עו"ד אורי גלבוע – זוכה פרס ירדן לשנת 2005 והאיש שבהחלט יש לו מה לספר על יין - יעביר סדנא חוויתית בנושא שלוש מעצמות היין הגדולות: צרפת, ספרד ואיטליה. הסדנא תכלול רקע, הסברים תוך התנסות וטעימות רוחב של מגוון יינות ממעצמות היין האירופיות האלה, אשר ימחישו את הדמיון והשוני בין היינות המיוצרים בארצות שמסמלות יותר מכל את ערש הייננות העולמית. יום חמישי 2 ביוני 21:00. מחיר למשתתף: 148 שקל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"קורטה ריאל" - בערב ספרדי ב"תהל"
Palacio de Monsalud 1998 - מוגש עם בורקס סרטנים בקארי
מומלצים