שתף קטע נבחר

חולדאי: נהג תברואה מרוויח יותר ממנכ"ל עיריית ת"א

ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, ואמר כי בעירייה יש קבוצות עובדים - המצילים ועובדי התברואה - שמשתכרות פי 5 מקבוצות עובדים אחרים בעירייה. "אין לזה הצדקה"

ראש עיריית תל-אביב, רון חולדאי, תקף היום קבוצות עובדים בעירייה שלדבריו משתכרות פי 5 משאר עובדי העירייה. חולדאי כיוון את דבריו למצילים ולעובדי התברואה בעיר.

 

ראש עיריית ת"א, דיבר בכנס "התקוה" השישי של ההסתדרות, בתמיכת קרן פרידריך אברט ישראל, שנערך השנה תחת הכותרת "כבוד העובד וחירותו". לדבריו, "בעיריית תל-אביב ישנן קבוצות שמרוויחות פי חמש מקבוצות אחרות, והרבה יותר מאנשים שעושים עבודה חשובה לא פחות. כשמציל בחוף מרוויח יותר מכל עובד אחר בעירייה, אין לזה הצדקה. לדוגמא, נהג תברואה מרוויח יותר ממנכ"ל העירייה".

 

יו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ, אמר בסיום דבריו של חולדאי, חצי בהלצה חצי ברצינות, כי "אם היינו נותנים ליו"ר ועד העובדים בעיריית תל אביב להשיב לחולדאי, הכנס היה נגמר".

 

חולדאי אמר כי "גם מי שחושב שהמשק זקוק לרפורמות, אסור לו שיקבל מצב שיחד עם הרפורמה נהרס הבן-אדם". לדברי חולדאי, "הדרך היחידה להגיע למערכת עובד-מעביד שמתפקדת נכון היא רק בדרך של הידברות".

 

המודל האירי של ההסתדרות

 

יו"ר ההסתדרות אמר בנאומו כי "אירלנד היא בהחלט מודל. באירלנד שכר המינימום לשעת עבודה הוא 9.3 דולר ובישראל – 3.3 דולר. באירלנד לא עולה על הדעת שחברות כוח אדם יעסיקו למעלה מ-2%-3% מעובדי המשק ואילו בארץ חברות אלה מעסיקות 12%-13%". שר האוצר בנימין נתניהו נשען על אירלנד לעיתים מזומנות כדוגמא למדינה שעברה לצמיחה מהירה.

 

שר השיכון יצחק הרצוג אמר, כי "המודל האירי" של ההסתדרות נולד בטיול משותף של עמיר פרץ ושלו באירלנד. לדבריו, "ראינו שהמודל האירי מציג תזה שיש מקום למגזר הציבורי, למגזר העסקי ולאינטרסים של העובדים במארג אחד".

 

לדברי נשיא ביה"ד לעבודה, סטיב אדלר, "אני זכרתי את אירלנד כמדינה מפגרת. למחרת קמתי בבוקר, פתחתי את האינטרנט ושאלתי מכרים וראיתי כי באמת מדובר במדינה משגשגת. שם התחלנו עם אירלנד ומאז גם אני מדבר על אירלנד. שכנעתי את יו"ר ההסתדרות והעובדים, ואנו עובדים על שר האוצר. תגובתו הראשונה היתה שאין לנו אירים בארץ".

 

אדלר: יש לחתור להסכמה

 

אדלר ניסה לשכנע את באי הכנס, רובם חברי הסתדרות, כי עליהם לחתור להסכמה עם הממשלה. לדבריו, השתתפות העובדים במו"מ עם הממשלה תשפר את התוצאות שיושגו, ויש להעדיף שותפות חברתית בין העובדים והממשלה, שתחזק ותאחד את השורות במשק.

 

בכנס חושפת ההסתדרות את מודל "המועצה הלאומית לכלכלה וחברה", הגורס כי יש להחזיר את תרבות המו"מ והפעולה מתוך הסכמה, ולהפוך את ההסכמות למנוף מרכזי לצמיחת הכלכלה ולייצוב החברה הישראלית.

 

כנס "התקוה" נערך היום בגני התערוכה בתל-אביב. עוד משתתפים בכנס: יו"ר טבע אלי הורוביץ, יו"ר סנו ברונו לנדסברג, מייסד חברת נייס דידי ארזי ואנשי עסקים וכלכלנים בכירים מישראל ומחו"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
פרץ: אירלנד בהחלט מודל
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים