שתף קטע נבחר

וילנאי: הצלתי את עמיר פרץ הפצוע במתלֵה

"בניגוד לעמדתו של דני יתום, אני הצלתי את עמיר פרץ הפצוע במתלֵה ב-74'" - כך אמר הבוקר השר מתן וילנאי במסיבת עיתונאים משותפת עם פרץ. השניים - המתמודדים על ראשות המפלגה - הציגו סקרים נגד אהוד ברק. ח"כ פרץ קרא להפסיק את ההתגוששות בין המועמדים ואמר: "יש ביני ובין ברק תהום, אך אעמוד מאחורי כל מי שייבחר, כולל ברק". וגם מחלוקת פרצה בין השניים: מי מהם ממוקם שני אחרי פרס?

"בניגוד לעמדתו של דני יתום, אני הצלתי את עמיר פרץ הפצוע במתלֵה ב-74", כך עקץ הבוקר (יום א') השר מתן וילנאי במסיבת עיתונאים משותפת עם ח"כ עמיר פרץ בבית מפלגת העבודה, שכל מטרתה היא: לתקוף את אהוד ברק. השניים הציגו סקרי דעת קהל שליליים נגד אהוד ברק. על פי הנתונים שהוצגו, כ-59% מבין המתפקדים למפלגה חושבים שברק גורם נזק למפלגה.

 

השר וילנאי תקף בחריפות את ברק ואמר: "בחירות מנצחים בקלפיות, לא בתקנונים כאלה ואחרים. זו בדיוק הסיבה שאני יושב פה לצד עמיר, שיש מי שמנסים למנוע את ריצתו. במקום להתאושש ולהתארגן מול הליכוד העבודה שוב מתעסקת עם עצמה. אנחנו רוצים להעביר מסר ברור – צריך להפסיק את מחול השדים שלא תורם למפלגת העבודה. האחראי הבלעדי למחול השדים הזה הוא אהוד ברק. אהוד לא אוהב להפסיד וזו תכונה טובה רק שהתכונה הזו גורמת נזק".

 

מלבד לתקוף את ברק פירגן וילנאי לפרץ ואמר: "לנו יש נשמה ואהבת אדם. עמיר ואני מייצגים את הרוב במפלגה ואנחנו יכולים להפיל את הממשלה של הליכוד. אם נעשה את מה שצריך, נפסיק להיות אבודה ונחזור להיות עבודה".

 

וילנאי אמר גם כי הבחירות צריכות להתקיים במועדן, קרי 28 ביוני. וילנאי סיפר גם כי הוא פנה לשר הפנים, אופיר פינס, מזכ"ל העבודה לשעבר וביקש ממנו לעמוד בראש הבחירות לראשות המפלגה. לדבריו "זה נדרש לאור המציאות שנוצרה".

 

פרץ: להפסיק להתגושש

 

חבר הכנסת עמיר פרץ קרא למועמדים לראשות מפלגת העבודה "להפסיק את ההתגוששות" ביניהם, המתנהלת בימים האחרונים ביתר שאת והבהיר: "צריך לעשות את זה בצורה מכובדת. אעמוד מאחורי כל מי שייבחר, כולל ברק". לדבריו, יסייע לכל אחד להחליף את שלטון הליכוד אם הוא יקבל את האמון של החברים. פרץ גם העריך כי הבחירות הקרובות לכנסת יהיו במאי 2006 ואמר כי "אני לא בטוח ששרון יהיה חלק מהמשחק הפוליטי ועל פי הערכתי נתניהו יעמוד בחזית והוא מייצג את חזית הסירוב בישראל. צריך להפסיק את ההתגוששות הפנימית והעבודה יכולה לפתוח את שעריה בפני ציבורים שונים. אני קורא לשאר המתמודדים לראשות העבודה להצטרף לקריאה שלנו".

 

"ברק כמו לפני ארבע שנים נמצא בתוך כדור פורח שמאבד גובה והוא מגיב כמו אז בהיסטריה", כך אמר השר וילנאי, "הוא פוגע בנו, באנשי העבודה, זורק החוצה תוכניות ו'ספינים' ושולח שליחים לבתי משפט בתקווה שהבלון יתחיל להתרומם. בסרטים זה יכול להצחיק, פה במציאות זה לא מצחיק. מאות אלפים נוטשים את הבית של המרכז והשמאל ומה עושה ברק? האם הוא כמו רבין שעבד 15 שנים בפוליטיקה עד שנהיה ראש הממשלה או כמו בן גוריון שירד לנגב? לא הוא חוזר ברעש שלא תורם למפלגה והתוצאה היא התבזות. לו היה נוהג באומץ הוא היה אומר: 'צריך לדחות את הבחירות ולא לתת לעמיר להתמודד'. אבל הוא פשוט לא מסוגל להגיד את האמת".

 

פרץ הוסיף: "יש ביני ובין ברק תהום. זה לא בעיה אישית. ברק היה ראש הממשלה הנדיב ביותר כלפי והציע לי תפקידים בכירים ביותר אבל יש בינינו חילוקי דעות על הדרך". פרץ אמר גם כי מערכת היחסים שלו עם יו"ר העבודה, שמעון פרס, מצוינת. "אנחנו מגיעים לנקודה שהיא שעת חירום למפלגת העבודה. היום עשינו משהו שהוא מנותק מכל שיקול פוליטי ואין לנו שום דרך לדעת אם הישיבה שלנו פה ביחד תורמת. היום אנחנו שמים סכר להתגוששויות במפלגה", אמר.

 

השניים הכחישו טענות לפיהן הם תוקפים את אהוד ברק בשל חשש מהתחזקותו. היועץ האסטרטגי של וילנאי, דודי ברמן, הציג נתוני סקר המציגים את ברק כמי שפוגע בהתנהלותו ובדבריו במפלגת העבודה. על פי הסקר 62% ממתפקדי מפלגת העבודה שבקרבם נערך הסקר אינם מאמינים כי ברק השתנה. כמו כן רק 15% מהנשאלים אמרו כי הם היו מצביעים עבור ברק לראשות המפלגה. ברמן אמר בהתייחס לציטוט של ראש הממשלה לשעבר לפיו עץ הדובדבנים מבשיל בבת אחת: "הדובדבן לא רק שלא מבשיל אלא שהוא מרקיב ומה שקורה היום בעבודה לא מסייע לאהוד ברק".

 

מעט לאחר מסיבת העיתונאים, נראה כי נגמרה ההרמוניה בין השניים. גורמים במטהו של חבר הכנסת עמיר פרץ טענו כי אנשיו של וילנאי לא הציגו תוצאות סקר לגבי מצב המתמודדים על ראשות העבודה, כפי שסוכם תחילה. השר וילנאי אמר שהוא ממוקם שני בסקרים אחרי פרס, אולם בסביבתו של פרץ אמרו כי סקר עדכני מראה דווקא שפרץ שני ווילנאי שלישי.

 

ממטה אהוד ברק נמסר בתגובה למתקפה עליו: "במקום להתבכיין איש על כתפי רעיהו ולהתבשם מסקרים של עצמם, צריך להפסיק לפחד ממיפקד נקי. כל הנושאים יוכרעו לא בהפחדה, לא במסיבות עיתונאים ולא בסקרים אלא רק בקלפיות". עוד נמסר כי "מטה ברק מצר במיוחד על ירידתו של שר התרבות לשעבר וילנאי לתרבות ירודה של שיח פוליטי".

 

איחוד הכוחות

 

פרץ ווילנאי שהגישו ביום חמישי את מועמדותם לראשות העבודה, מותחים ביקורת על כך שלטענתם מנסה ראש הממשלה לשעבר לבלום את האיחוד בין "עם אחד" למפלגת העבודה, ואת התמודדותו של פרץ לראשות המפלגה.

 

עם זאת, איחוד הכוחות הוא מוגבל למדי. איש מהמועמדים לא צפוי להסיר את מועמדותו או להביע תמיכה במועמדותו של חברו. פרץ וילנאי צפויים גם להודיע כי הם מתנגדים לדחיית מועד הפריימריס בפלגה. המועד קבוע לפי שעה ל-28 ביוני, אולם לא ברור אם פגם טכני ייאלץ את המפלגה לדחות את המירוץ.

  

מסיבת העיתונאים המשותפת מגיעה כשברקע המאבק בתוך העבודה והבעיות המשפטיות שהתגלו בתקופה האחרונה הנוגעות לאיחוד עם סיעת "עם אחד". כל זאת, על רקע חוות דעת של היועץ המשפטי לעבודה, עו"ד אלדד יניב, לפיה פרץ לא יכול להתמודד לראשות המפלגה.  

 

שעות ספורות לאחר המתקפה המשולבת על ברק, הגיע פרץ אל ישיבת הוועדה המתמדת של מפלגת העבודה, התיישב בסמוך לאהוד ברק, וכשעלה לבמה, שיבח בחום דווקא את היועץ המשפטי למפלגה, עו"ד אלדד יניב, אותו קילל בלהט אך לפני ימים אחדים.

 

פרץ שיבח את יניב על עבודתו בימים האחרונים בעניין איחוד עם אחד עם מפלגת העבודה, ואילו יניב מצדו אמר: "אם לא הייתי מעלה במרכז את העניין הזה, היו באים ועושים לך שטיקים כדי שלא תוכל להתמודד". יניב גם גילה רוחב לב ואמר: "אני סולח לך, עמיר".

 

לבסוף, החליטה הוועדה המתמדת, בעקבות הדו"חות הכספיים שהציגה עם אחד במהלך היום, להמליץ לוועידת המפלגה להוריד מסדר יומה את נושא האיחוד בין שתי המפלגות. גם יניב וגם גזבר המפלגה, משה כהן, הסירו את התנגדותם לאיחוד בין שתי המפלגות בעקבות הצגת הדו"חות הכספיים, ובכך נתנו למעשה אור ירוק גם לאיחוד הסיעות בכנסת.

 

כמו כן, הצליח ח"כ איתן כבל, המועמד המוביל לתפקיד מזכ"ל המפלגה, להעביר החלטה לפיה מזכ"ל יוכל לכהן גם כחבר כנסת.


פורסם לראשונה 22/05/2005 09:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
פרץ. להפסיק להתגושש
צילום: מיכאל קרמר
צילום: צביקה טישלר
וילנאי. "ברק מגיב בהיסטריה"
צילום: צביקה טישלר
צילום: אטילה שומפלבי
ברק. תחת מתקפה
צילום: אטילה שומפלבי
מומלצים