שתף קטע נבחר

עוגת מוס שוקולד לבן

רוני ונציה במתכון לעוגה חגיגית ומרשימה ללא אפייה שמשלבת מוס שוקולד לבן בניחוח ליקר תפוזים עם בצק שוקולד כהה. העוגה מוגשת עם רוטב פטל אדום חמצמץ, הממתן מעט את טעמו המתוק של השוקולד

החומרים (12 מנות): 

לבסיס:

125 גרם ביסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקולד

2 כפות קקאו 

75 גרם חמאה מומסת, פושרת

למוס:

350 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק מאוד

3 כפות חלב

1 כפית ליקר תפוזים "גראן מרנייה"

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לרוטב פטל (לא חובה):

1 חבילה (400 גרם) פטל קפוא, מופשר

2-3 כפות אבקת סוכר

 

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, שתחתיתה משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. הבסיס: במיכל מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם הקקאו לאבקה דקה (כ-1 כוס). מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית, מכסים ומניחים במקרר לייצוב לפחות 1 שעה.
  2. המוס: בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד הלבן, החלב והליקר, וממיסים על אמבט מים ("בן מארי") תוך ערבוב רצוף, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים לחום פושר-חמים.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים 1/4 מהקצפת לתערובת השוקולד, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לקצפת. יוצקים לתבנית. מכסים ומייצבים במקרר כמה שעות או ללילה.
  4. רוטב פטל: במיכל מעבד מזון מעבדים את הפטל למחית חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים היטב. מסננים את הרוטב במסננת, כדי להיפטר מהגרגרים הקשים. אופן ההגשה: מעבירים סכין קטנה חמה (טבולה במים חמים ומנוגבת) סביב השוליים ומשחררים את הקפיץ. פורסים לפרוסות דקות בסכין חמה ומגישים עם רוטב פטל ליד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
שימוש בשוקולד לבן איכותי ישפר מאוד את טעם העוגה
צילום: רונן מנגן
מומלצים