שתף קטע נבחר

בשם בתו: אב יוצא למלחמה נגד תאגידי המוזיקה

דייב בינק, איש מכירות אמריקני, טוען כי לא ידע על הורדות המוזיקה הבלתי חוקיות של בתו בת ה-15 וסבור כי אין זה הוגן לחייב אותו לשלם אלפי דולרים ל-RIAA, איגוד תעשיית המוזיקה בארה"ב

איש המכירות האמריקני דייב בינק נשבע להילחם עד חורמה בתעשיית המוזיקה, אשר הגישה נגדו תביעה, בשל שירים שהורידה, כביכול, בתו, מהאינטרנט.

 

"אלך לבית המשפט, על אף שאין ביכולתי לשלם לעורך דין", אומר בינק, 48, "סביר להניח שהם יאכלו אותי חיים ויירקו בנונשלנטיות, אבל אתמיד במאבק, פשוט בגלל שאני חושב שזה לא 'פייר'".

 

תעשיית המוזיקה משתמשת בתוכנות הסורקות את רשתות שיתוף הקבצים באינטרנט, בהן "קאזה", eMule ואחרות, על מנת למצוא גולשים המאפשרים למשתמשים אחרים להוריד ממחשבם שירים המוגנים בזכויות יוצרים. עד כה נתבעו 11 אלף משתמשים בשל הפרת זכויות יוצרים, בהם בינק, שהתביעה נגדו מתנהלת בבית המשפט המחוזי במילווקי.

 

"חשבתי שמדובר בבדיחה"

 

לדבריו, לא ידע על ההורדות הבלתי חוקיות של בתו עד להגשת התביעה נגדו. הוא בכלל אוהב לשמוע לד זפלין וה-Doors, ולא את הזמר אשר, להקת לימפ ביזקיט ואחרים, שצוינו בתביעה. "לא הורדתי מוזיקה מהאינטרנט בחיי", הוא אומר, "בשלב ראשון חשבתי שמדובר בבדיחה".

 

בינק טוען כי אין לתבוע אותו בשל פעולה שביצעה בתו, סמנתה, אשר הוטעתה, לדבריו, לחשוב כי הורדת מוזיקה אינה מנוגדת לחוק, לאחר שנחשפה למודעת פרסום שהופיע באתר "קאזה".

 

על פי התביעה, על בינק לשלם לתעשיית המוזיקה סכום של 3,750 דולרים או להתמודד איתה בבית המשפט, במסגרת משפט אשר בסופו הוא עלול לשלם 750 דולר עבור כל שיר בלתי חוקי. בכתב התביעה מוזכרים כ-600 שירים ולכן סכום הפיצויים המרבי עשוי להסתכם ב-450 אלף דולר.

 

סמנתה בינק החלה להשתמש בקאזה לפני שנתיים, כאשר הייתה בת 13 בלבד. לדבריה, חברותיה אמרו לה כי ביכולתה להשתמש בתוכנה כדי להוריד מוזיקה חינם. היא חדלה להוריד מוזיקה פיראטית לאחר שמונה חודשים בהוראת אמה, לאחר שחבר של המשפחה קרא מאמר על גולשים שנתבעו בגלל שיתוף מוזיקה.

 

האם, סנדי בינק, מציינת כי לא ידעה שביתה עשתה משהו בלתי חוקי, אך העדיפה לא לקחת סיכונים מיותרים. בינק הסירה את תוכנת קאזה מהמחשב ומחקה את כל השירים שהורדו.

 

דוברת "קאזה" ציינה בתגובה כי הודעה המופיעה באתר האינטרנט מציינת במפורש כי החברה אינה מעודדת פעולות המפרות זכויות יוצרים. "כמשתמשי קאזה, באחריותכם לציית לכל החוקים בנושא זכויות יוצרים במדינותיכם", על פי האתר.

 

"חשוב לנו להעביר מסר תקיף"

 

"בעוד אנו פועלים נגד העסקים המרוויחים משיתוף קבצים בלתי חוקי, חשוב מבחינתנו להעביר מסר תקיף גם למשתמשים בודדים, כי גם הם נושאים באחריות על מעשיהם", אמרה בתגובה ג'ני אנגברטסן, דוברת איגוד תעשיית המוזיקה של ארה"ב (RIAA). על פי הדוברת, 2,300 תביעות הוסדרו בתשלום פיצויים לחברות המוזיקה, ויתר התביעות הועברו לדיון בבתי המשפט.

 

חובבת מוזיקה שנתבעה בעבר על ידי ה-RIAA בגין הפרת זכויות יוצרים, החליטה להילחם בתעשיית המוזיקה והגישה תביעה נגד הארגון עקב "סחיטה". בין הנתבעים גם ילדה בת 12

 

על פי הסניף הישראלי של הפדרציה הבינלאומית של תעשיית המוזיקה, תביעות נגד משתפי קבצים יוגשו גם נגד משתמשים ישראליים בהמשך השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תעשיית המוזיקה נוהגת בחוסר הגינות, טוען בינק
מומלצים