שתף קטע נבחר

רוסיה: נפתח משפטו של העצור היחיד מהטבח בבסלאן

נור-פאשי קולאייב נעצר סמוך לאחר אירועי הדמים בבית הספר בבסלאן, בהם נהרגו כ-330 בני ערובה - מחציתם ילדים. לדברי גורמים רשמיים, הוא הודה בחברות בקבוצה החמושה שהשתלטה על בית הספר אולם הוא טוען בתוקף כי לא רצח איש. בצפון אוסטיה טוענים: זה משפט ראווה שנועד להרגיע את הביקורת על אזלת ידיו של הממשל המקומי

בעיר ולדיקווקז שברפובליקה הרוסית של צפון-אוסטיה נפתח היום (שלישי) משפטו של האדם היחיד שנעצר בחשד שנמנה על חברי קבוצה שביצעה את טבח הילדים בבסלאן בספטמבר אשתקד, בו נרצחו כ-300 בני ערובה - מחציתם ילדים.

 

נור-פאשי קולאייב נעצר סמוך לאחר האירוע והואשם בעבירות של טרור ורצח. לדברי גורמים רשמיים הוא הודה בחברות בקבוצה שהשתלטה על בית הספר ולקחה את התלמידים והורים כבני ערובה, אולם הוא טוען בתוקף כי לא השתתף במעשי הרצח וידיו נקיות מדם. שאר חברי הקבוצה נהרגו בפשיטה של כוחות הביטחון הרוסיים על בית הספר.

 

המשפט מתנהל תחת אבטחה כבדה. מחוץ לאולם בית המשפט ניצבו עשרות שוטרים חמושים ואנשי ביטחון בבגדים אזרחיים. כל הכבישים המובילים לבניין נחסמו לתנועה וקולאייב עצמו הובא למקום כשעה מוקדם מהצפוי, ככל הנראה בניסיון לסכל כל אפשרות של פגיעה בו.

 

קולאייב הובל לבניין ברכב משוריין והוכנס ישירות לחצר פנימית, הרחק מעיניהם של עשרות האנשים שהתגודדו מחוץ לבניין. רוב האנשים, שלא הורשו להיכנס לאולם המשפט, נשאו בידיהם תמונות של יקיריהם שנרצחו באסון. אחת מהם, ליזה מצגויבה (75), ששכלה את בנה בן ה-34 באסון, התווכחה עם אחד הפקידים שמנע ממנה להיכנס. "אני רוצה רק להביט בו. לראות את פניו ולראות אם הוא אנושי או לא?", אמרה.

 

בפתיחת המשפט הקריא מזכיר בית הדין רשימה ארוכה של שמות של תושבי הרפובליקה שאיבדו את יקיריהם באסון. תושבים רבים בבסלאן המתינו לפתיחת המשפט בציפיה מהולה בחשש, דואגים שמא החיטוט המחודש בפרשה יפתח פצעים כואבים שממילא לא הגלידו.

 

אחרים אמרו כי המשפט אינו אלא משפט ראווה באמצעותו רוצה השלטון המקומי והממשל הרוסי להראות לתושבים שהוא לא מזניח את הטיפול בפרשה. הם טענו כי בכך רוצה הממשל להסיט את תשומת הלב מהעובדה שכוחות הביטחון הפגינו רשלנות פושעת כשאיפשרו ל-32 חמושים להסתנן לבית הספר, וכשלו לגמרי בטיפולם במשבר כשכבר היה ברור שהם לקחו בני ערובה.

 

אם יורשע צפוי קולאייב לעונש של מאסר עולם. תושבים רבים בצפון אוסטיה אמרו כי היו רוצים לראות אותו מוצא להורג אולם עונש המוות הוצא אל מחוץ לחוק ברוסיה בשנת 1996, כאשר רצתה מוסקבה להצטרף למועצת אירופה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
קולאייב בבית המשפט
צילום: איי פי
צילום: איי פי
קולאייב בעת מעצרו
צילום: איי פי
מומלצים