שתף קטע נבחר

המפכ"ל: חוסמי הכבישים לא שיבשו את החיים

יממה לאחר חסימת עשרות צמתים ברחבי הארץ, טוען רב ניצב קראדי: המשטרה ביצעה את תפקידה בצורה טובה, השוטרים הפעילו שיקול דעת ופעלו בנחישות. עם זאת הדגיש: "לא הפעלנו את כל הכוח שלנו". שופט שלום בתל אביב שהאריך מעצר של אחד החשודים: השוטרים הם הגידים והשרירים של חברה דמוקרטית

"המפגינים לא הצליחו לשבש את אורח החיים במדינה באופן מהותי. מספר העצורים הגדול ממשיך את נחישות המשטרה לאכוף את החוק", כך אמר היום (ג') מפכ"ל המשטרה, רב ניצב משה קראדי.

 

  

המפכ"ל התייחס לחסימות הכבישים שהיו אתמול ב-40 צמתים ברחבי הארץ ואמר כי המפגינים לא הצליחו לשבש את החיים במדינה. "תפקידה של המשטרה, אותו היא ביצעה בצורה טובה, הוא לפנות כבישים במהירות האפשרית ולמצות את הדין עם אלו שהפרו את החוק", אמר.

 

עוד אמר המפכ"ל כי "השוטרים אתמול הפעילו שיקול דעת ופעלו בנחישות, במקצועיות ורגישות. המשטרה לא השתמשה אתמול באמצעים רבים שיש ברשותה".

באדיבות שירות בתי הסוהר

 

המפכ"ל הוסיף כי "גם אלו שחסמו את הצמתים מבינים שהמשטרה עדיין לא הפעילה את מלוא עצמת כוחה. אנחנו מעריכים שהאירועים ימשיכו גם בתקופה הקרובה והמשטרה תעשה את הכל וגם תצליח לגרום לכך שהאירועים לא ישבשו את סדר החיים התקין במדינה".

 

גם השר לביטחון פנים, גדעון עזרא, אמר אמש ל-ynet: "בשום פנים ואופן לא היה פה כישלון. השוטרים היו בצמתים. המשטרה עשתה את מלאכתה. היא לא רצתה לנקוט באלימות, למרות שהיו מקומות שבהם השוטרים ספגו אבנים וחזיזים". השר הוסיף, כי היכולת של המשטרה נגד הצעירים היא מוגבלת, אם הם לא מתכוונים להשתמש באלימות. "המשטרה ערוכה לטפל בבודדים, ולא באלפים", אמר השר.  

 

בסך הכל עצרה המשטרה באירוע החסימות 405 פעילי ימין. הבוקר הורה בית משפט השלום בירושלים לשחרר ממעצר את שני ראשי ארגון "הבית הלאומי" , שי מלכה ואריאל ונגרובר, העומדים מאחורי פעולת חסימת הכבישים. השניים ישהו במעצר עד מחר בעקבות בקשה של המשטרה לערער על ההחלטה.

 

משטרת ירושלים שיחררה כ-130 פעילי ימין שנעצרו אתמול בחשד למעורבות בחסימות כבישים בעיר. העצורים שוחררו בתנאי שישהו מחוץ לירושלים, באיסור להשתתף בהפגנה במשך 60 יום ותוך הפקדה של ערבות עצמית. הדיונים בהארכת מעצרם של המפגינים נמשך.

 

38 פעילי ימין שנעצרו בצומת מורשה ובצומת קוקה קולה במסגרת חסימות הכבישים הובאו לדיון בבית משפט השלום בתל-אביב. המשטרה ביקשה מבית משפט להאריך את מעצרם בארבעה ימים.

 

"השוטרים הם הגידים והשרירים"

 

שופט בית משפט השלום בתל אביב, חנן אפרתי, האריך רק בשלושה ימים את מעצרו של העצור הראשון, תומר ברנס. ברנס נעצר אתמול לאחר שהשתתף על פי החשד בהפגנה בצומת עטרות ולטענת המשטרה גם היכה שוטר. פרקליטיו של החשוד, עורכי הדין עדי קידר ואורי קינן, אמרו בבית המשפט כי אמנם המשטרה טוענת שמדובר בתקיפת שוטרים, אולם בית המשפט לא קיבל כל תעודה רפואית. עוד נאמר על ידי פרקליטיו כי בירושלים הגיעו להסכמה של שחרור עצורים ולכן החלטת המשטרה בתל אביב צריכה להיות זהה. "המשטרה היא אותה משטרה, גם בתל אביב וגם בירושלים", אמרו.

 

השופט אפרתי כתב בהחלטתו כי "הרקע למעשים הינו יום מחאה של קבוצה בציבור הישראלי המתנגדת להחלטות שהתקבלו כדין על ידי הרשות המחוקקת והמבצעת. כל שנותר לבירור הוא האם הפעולות הן במסגרת מחאה המותרת על פי דין ובמסגרת חופש הביטוי. עיינתי בחומר החקירה ועולה כי ברנס זוהה כדין. ברנס תקף לכאורה את השוטר ואף הפריע לפעולתו".

 

עוד כתב השופט אפרתי כי מדובר בעבירת תקיפה, "תקיפה הנגועה בחומרה כלשהי, שכן הנתקף הוא איש מרות ובחברה דמוקרטית ושומרת חוק אנשי מרות, השוטרים, הם הגידים והשרירים של חברה זו. כל פגיעה בהם יכולה להביא לקריסת שלטון החוק ולאנרכיה - מצב שאיש לא מעוניין שנגיע אליו, מצב בו החזק והקולני כופה את דעתו על החלש והשקט ומנכס לעצמו שלא כדין זכויות שלא מגיעות לו".

 

בהמשך הוסיף אפרתי כי "המעשים עצמם בוצעו על רקע של מחאה חברתית, והזכות למחות הינה זכות יסוד ויש לאפשר קיומה של זכות זו. אך קיום זכות זו אין בה כדי להתיר פגיעה בזכות האחרים לנוע באופן חופשי לאורך צירי תחבורה ממקום למקום וללא הפרעה".

 

השופט גם התייחס להחלטה בירושלים לשחרור העצורים וכתב כי "פסיקת בית המשפט בירושלים חשובה, מעניינת, אך אינה מחייבת. מחוז תל אביב, אופי האזרחים ושיקולים משטרתיים אחרים יכולים אולי להביא להחלטות אחרות ולמדיניות אחרת. על כל פנים, לא אני הכתובת דרכה ניתן לתקוף אי שוויון זה או תמיהה זו שהביע הסנגור".



 

כתובות הנאצה

 

"חיסלנו את רבין, נחסל גם אותך" - כך כתבו מפגינות שנעצרו בעת חסימות הכבישים על קירות תא בכלא מעשיהו. כמה מהנשים שנעצרו בחסימות הכבישים התפרעו בצהריים בכלא מעשיהו. הן כתבו בין השאר "שרון, היטלר גאה בך". סוהרים נאלצו להתערב בנעשה. 

 

הם חיפשו בכלי העצורות ונלקחו מהן אמצעי כתיבה. גורמים המעורבים במאבק המתנחלים אמרו ל-ynet כי רוב המפגינים שנעצרו אמש הם תלמידי ישיבות, "ילדים טובים", כהגדרתם. לדבריהם, נוער הגבעות והגרעין הקשה עוד לא החל בכלל לפעול בהפגנות וכאשר הם יתחילו לא יהיה קל לשוטרים לעצור אותם. הגרעין הקשה מחכה לתחילת ההתנתקות כדי לפעול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
קראדי. לא קרה כלום
צילום: חיים צח
באדיבות שירות בתי הסוהר
העצורים במעשיהו הבוקר
באדיבות שירות בתי הסוהר
צילום: אבי כהן
החשודים בחסימת הכבישים
צילום: אבי כהן
מומלצים