שתף קטע נבחר

אוניברסיטת ת"א מציינת היום את "יום אינשטיין"

שנת 1905 הייתה שנה טובה במיוחד לאלברט אינשטיין, במהלכה הוא השלים ופירסם את מחקריו החשובים שעסקו בתורת היחסות הפרטית ותורת הקוונטים. היום חוגגים את הישגיו של אינשטיין בשורת פעילויות מיוחדת בת"א

שנת 1905 הייתה שנה מוצלחת מאוד לאלברט אינשטיין הצעיר. אינשטיין, לימים אחד המדענים המוערכים והחשובים בהיסטוריה האנושית ושם מושג לגאונות, סיים ופרסם ב-1905 שורה של מאמרים שהיוו פריצת דרך ויצרו מהפיכה בחקר הפיזיקה. מאמריו עסקו במכאניקה הסטטיסטית, תורת היחסות הפרטית ותורת הקוואנטים.

 

העבודות שפרסם אינשטיין ב-1905 ומאוחר יותר, הניחו תשתית תיאורטית לביקוע האטום, להבנה ופיתוח של מעברי אנרגיה שונים כמו מעבר מאנרגיית אור לחום, ולפיתוחן של טכנולוגיות מתקדמות שונות. פיתוחים טכנולוגים רבים, ובהם גם לווייני ה-GPS, מתבססים על עקרונות תורת היחסות הכללית, וגם כיום ממשיכים מחקריו של אינשטיין לפרוץ דרך בתחומים רבים.

 

עקב ריבוי העבודות המהפכניות באותה שנה, מכנים הפיזיקאים את 1905 כ-"שנה מופלאה" (Annus Mirabilis), שם נדיר לו זכתה רק שנה אחרת-1665-בה הניח אייזיק ניוטון את היסודות לתורת הכבידה, לתורת האור, ולחשבון הדיפרנציאלי.

 

השנה, מציינים בעולם את שנת 2005 כ"שנה העולמית של הפיזיקה". במסגרת כך, מתקיימות פעילויות רבות בארץ ובעולם, העוסקות בקידום הפיזיקה. אחת הפעילויות המרכזיות בישראל מתקיימת היום (יום שלישי) באוניברסיטת תל-אביב, שם מציינים את "יום אינשטיין".

 

הפעילות תיפתח ב-15:30, שם יתקיימו תצפיות פתוחות לציבור בשמש, בירח ובכוכבי הלכת השונים. ב-17:00 תיפתח סדרת הרצאות העוסקת במחקריו של אינשטיין, עבודותו, אישיותו, והשפעתו על האנושות. במבואה של האודיטוריום יוצגו הדגמות פיזיקאליות בליווי הסברים ותערוכה פיזיקאלית.

 

האירוע של יום איינשטיין מאורגן ע"י ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה של אוניברסיטת תל אביב בשיתוף עם "המועדון האסטרונומי" של האוניברסיטה ומיועד לקהל הרחב. הכניסה ללא תשלום. ההרצאות תשודרנה לקהל הרחב בשידור אינטרנט חי מאתר אינטרנט שהוקם במיוחד לנושא: http://astroclub.tau.ac.il/e-day.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלברט אינשטיין
צילום: לע"מ
מומלצים