שתף קטע נבחר

התנתקות: אתר קרוואנים נוסף יוקם במתחם ניצנים

האתר, המכונה "ניצן ב'", יהווה חלק מהיישוב ניצן ויכיל 500 קרוואנים, נוסף ל-500 המתוכננים באתר הראשון. קבלנים צפויים לבקר היום בשטח ולהיערך למכרז על הקמת הקרוואנים. ארגוני הירוקים: "לא נביט מהצד". ראשי רשויות סמוכות: "יש לנו פתרונות טובים יותר"

במשרד הביטחון הוחלט שלא להסתפק בהקמת אתר קרוואנים אחד עבור המפונים מגוש קטיף ולהקים אתר קרוונים נוסף באיזור אחר בניצנים. האתר הנוסף מכונה "ניצן ב'", על-שם סמיכותו ליישוב ניצן, והוא אמור להוות חלק ממנו. קבלנים צפויים לסייר היום (ו') במתחם, ויתמודדו של הקמתם של כ-500 קרוואנים, שיתווספו ל-500 עד 700 קרוואנים נוספים במתחם הראשון.

 

 

 

כזכור, האתר הראשון אמור לקום ליד בית ספר שדה ניצנים, בואכה לבסיס הצבאי במקום. מתחם שכזה מכונה על-ידי גורמי הביטחון "צמוד בסיס", ולכן אין צורך לדון בהקמתו בוועדות התכנון השונות.

 

את המכרז להקמת הקרוואנים הנוספים פרסם משרד הביטחון לפני כמה ימים, דבר שעורר תמיהה, מכיוון שמכרז קבלנים ראשון כבר נערך במקום, והקבלן הזוכה אמור להתחיל בעבודתו בימים הקרובים.

 

גם בארגוני הירוקים, ובראשם "החברה להגנת הטבע", הרימו גבה כאשר שמעו על המכרז החדש. את הימים האחרונים ציינו בבית הספר שדה בניצנים בעיקר בסיורים מודרכים בפארק החולות, סמוך מאוד לאתרי הקרוואנים, במהלכם הראו לציבור כיצד תפגע תוכנית ניצנים בפארק החולות האחרון בארץ.

 

"האתר המדובר סמוך מאוד לישוב ניצן", אמר מנהל בית הספר, יאיר פרג'ון, שמוביל את המאבק בנושא. לדבריו, "בזמנו, כאשר הוקם הישוב ניצן, אמרתי אז שעוד יהיה ניצן א', ב' ו-ג', אבל לא תיארנו לעצמנו דבר כזה. מדובר בקרקע של המנהל שהוחכרה לקיבוץ ניצנים ולכן קל למנהל כעת לקחת אותה בחזרה לטובת העניין. אנו בוחנים את הנושא ואת כל דרכי המאבק, ובוודאי לא נביט מהצד על המתרחש כאן. החשש שלנו הוא שאתרי הקרוואנים יהפכו ליישובי קבע, ואיש לא יעז לפנות אותם שוב בכוח ולעקור אותם שוב מבתיהם".

 

ראשי רשויות סמוכות: יש לנו פתרונות

 

גם ראשי הרשויות הסמוכות - ראש עיריית אשקלון, רוני מהצרי, ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, שמעון כהן וראש מועצת באר טוביה, דרור שורראש, התכנסו בימים האחרונים לדון בנושא.

 

לטענת ראשי הרשויות, "חוסר הבהירות והפרסומים המוזרים בדבר הצעות שונות לתושבי גוש קטיף, הביאו אותנו לדון בתוכניות הקיימות בתחומי הרשויות, על-מנת להציגן יחד לממשלה כפתרון כולל ליישוב מתפני גוש קטיף. אנו מבהירים כי הפתרונות הקיימים נותנים מענה מיידי למגזר העירוני, הקהילתי, הכפרי והחקלאי, ועל המדינה חובה לקבל החלטה בדבר פתרון קיים, זמין וזול הרבה יותר למשלם המיסים הישראלי".

 

עיריית אשקלון איתרה שטחים מתאימים לבנייה צמודת קרקע על מגרשים של חצי דונם, המותאמים כבר היום לתת מענה לכ-1,000 משפחות. המועצה האזורית חוף אשקלון מוכנה להרחיב את הישוב הקהילתי ניצן לבניה צמודת קרקע על מגרשים של חצי דונם, אשר מתאימים לתת מענה ל-200 עד 300 משפחות. זאת, בנוסף להתרחבות ישובים קיימים בטווח הגידול הטבעי שלהם, דבר היכול לתת מענה לעוד כ-200 משפחות. המועצה האזורית באר טוביה מוכנה להעמיד פתרונות, במסגרת ההרחבות המאושרות של ישובים קיימים לבנייה צמודת קרקע, על מגרשים של חצי דונם, שמתאימים לפתרון של כ-400 משפחות.

 

"עליות הפיתוח של אתרים אלה תהיינה קטנות יותר ביחס לכל חלופה של הקמת יישובים חדשים, והיתרון הגדול הוא אפשרות יישומם המהיר, תוכניות מאושרות, פיתוח בשטח ומערכות חיוניות קיימות, בהן חינוך ובריאות" אמרו שלושת ראשי הרשויות.

 

בנוסף, החליטו ראשי הרשויות על הקמת ועד פעולה משותף למימוש פתרונות אלה, שיעבוד מול הממשלה ומול תושבי גוש קטיף. לטענתם, "דרישתנו היא כי האפשרויות הקיימות הללו יוצגו למועצה הארצית לתכנון ובנייה לצד כל תוכנית אחרת שתוגש, ורלוונטית למרחב שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האתר בניצן
צילום: צפריר אביוב
עבודות הרחבה בניצנים
צילום: צפריר אביוב
מומלצים