שתף קטע נבחר
צילום: רוני שיצר, איי פי

רטבים וממרחים

ארבעה רטבים וממרחים קלים מאוד להכנה ש'יקפיצו' כל תבשיל ומתאימים במיוחד לפיקניק יום העצמאות

 

בלסמי מרוכז לירקות קלויים ובשרים חמים וקרים 

 

החומרים:

1/2 ליטר חומץ בלסמי באיכות טובה

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הבלסמי עד שמצטמצם ל-1/3.

 

 

שמן זית בנענע לסלטים ותחמיצים

 

החומרים:

4 כוסות שמן זית

2 כוסות נענע קצוצה

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את השמן עם הנענע. מעבירים לצנצנת ואוטמים. שומרים במקום חשוך וקריר שבוע. מסננים ומעבירים לבקבוק נקי.

גיוון: ניתן להחליף את הנענע בעשבים טריים אחרים.

 

 

רוטב שקדים שום ולימון

תוספת נהדרת לירקות קלויים או מבושלים ולדגים מטוגנים כמו ברבוניה.

 

החומרים:

1/2 כוס שקדים לבנים פרוסים

125 גרם לחם לבן ללא קרום, מושרה במים

5 שיני שום כתוש

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון או יותר לפי הטעם

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  • מרסקים את השקדים במעבד מזון. מועכים את הלחם ומוסיפים למעבד מזון עם השום. מעבדים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הלימון ושמן הזית באיטיות עד שהתערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.

 

ממרח לימונים כבושים

נפלא כבסיס לרטבים קרים או חמים

 

החומרים:

500 גרם לימונים קטנים כבושים (ניתן לקנות מוכן)

1 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • חוצים את הלימונים. מסירים את הגרעינים. מרסקים עם כוס שמן זית במעבד מזון למחית חלקה. מסננים ושומרים במקרר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים