שתף קטע נבחר
צילום: רוני שיצר, איי פי

מתכוני בשר 'על האש'

אם עדיין לא החלטתם מה תשימו על הגריל ביום העצמאות, הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם לגוון את סוג וטעם הבשר למנגל החגיגי

מנה (גם) לילדים: המבורגר כמו שצריך

 

מתכון של אייל ווקנין - "גלינה"

 

ילדים לא אוהבים בד"כ אוכל מתובל מדי. ההמבורגר שלפניכם מתובל בעדינות ולכן יתאים גם לילדים שאוהבים בשר.

 

החומרים:

1 ק"ג בשר בקר טחון

200 גרם בצל קצוץ

1 כף שטוחה מלח

פלפל גרוס

100 מ"ל שמן תירס

350 מ"ל מי סודה

300 גרם שומן בקר

 

אופן ההכנה:

  • מעבדים את כל המרכיבים ביחד למשך חצי שעה. מגלגלים לצורה הרצויה. מניחים במקרר למשך 3 שעות לפני הבישול.

 

 

בסגנון אמריקאי: אריזונה ספייריבס ברוטב ברביקיו אצטקי

 

מתכון של אבי קונפורטי - "צ'ימיצ'אנגה"

 

צלעות הן עצמות שעליהן מעט בשר, הרבה שומן, והמון המון טעם. צלעות אוכלים עם הידיים בלי להתבייש - זו הדרך הנכונה והמקובלת להנות מהן. אין אושר גדול מלראות את בני בן ה-4 מכרסם עד תום צלחת "אריזונה ספיריבס" בצ'ימיצ'אנגה או להפתיע אותו עם צלעיות לבן בזיגוג מולאסה ואפרסקים במוזס. הילד די עקבי, ומפתח העדפה דווקא לספריבס של זוזוברה.

 

המצרכים:

4 יחידות צלעיות ביבי-בק בעלות 10 עצמות במשקל 1/2 ק"ג יחידה, ללא הקרום האחורי המכסה את העצמות

300 מ"ל חומץ שרי

300 מ"ל דבש פרחי אבוקדו או פרחים

100 גרם סוכר חום

100 מ"ל רוטב וורצ'סטייר

8 עגבניות שרופות על הגס וקצוצות ביד

1 בקבוק רוטב "צ'יפוטלי לוהט" (250 מ"ל- להשיג בצ'ימיצ'אנגה או במעדניות)

1 צ'ילי אנצ'ו יבש

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כף זרעי כוסברה גרוס

1 כף פלפל אנגלי טחון דק

2 בצלים אפויים, רכים, קצוצים ידני או מעוכים

1 בקבוק בירה כהה

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל המרכיבים, מלבד הבשר, בסיר, מביאים לרתיחה עדינה, ומבשלים כשעה.
  2. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מברישים את הצלעיות השלמות ומשרים 24 שעות במקרר.
  3. מדליקים את המנגל וכשהגחלים מוכנות, צולים את הצלעות,  ומברישים אותן כל כמה דקות ברוטב, במשך 10-15 דקות. הצלעיות תצאנה עם גלייז מבריק והבשר יהיה לח ועסיסי!
  4. אני מקשט בצ'ימיצ'אנגה עם תוספות טעם כמו עלי כוסברה טריים, צ'ילי חריף ובצל ירוק. הנאה מרובה ושימחה מובטחת עם תלוו את הצלעות עם מרגריטה קלאסית צוננת שתנקה ותרגיע את החיך!

 

  

בטעם ים תיכוני: עגבניה ירוקה ממולאת טלה, צנוברים, שום עשבי תיבול

 

מתכון של אנטוניו מנסה - "רוקה" 

 

החומרים:

4 עגבניות ירוקות

200 גרם בשר טלה טחון

50 גרם צנוברים

4 שיני שום

חופן גדול של עשבי תיבול (פטרוזיליה, תימין, מאיורן)

50 מ"ל שמן זית מיץ לימון (מלימון טרי אחד)

תבלינים: קארי, כמון, פפריקה, מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת, מטגנים את השום הקצוץ מספר שניות. מוסיפים את בשר הטלה ואת הצנוברים וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את עשבי התיבול קצוצים.
  2. מרוקנים את פנים העגבניות, מוסיפים לתערובת הבשר ובשלים עוד עשר דקות.
  3. ממלאים את העגבניות בתערובת הבשר ועוטפים בנייר כסף.
  4. מניחים את העגבניות העטופות על הגריל, וצולים במשך 15 דקות.
  5. פותחים את ניר הכסף לצורת פרח ומגישים את העגבנייה בליווי טחינה ירוקה.

 

 

בנוסח אוריינטלי: כנפי עוף ברוטב צ'ילי וקרמל

 

מתכון של מתן אברהמס - "אודאון"

החומרים:

1 ק''ג כנפי עוף נקיות

1/2 ק''ג סוכר

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כוס יין לבן

1/2 כוס רוטב סויה

1/4 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים סירופ סוכר: מחממים מים בסיר קטן וממיסים בתוכו מחצית מכמות הסוכר. מוסיפים את הצ'ילי, היין והסויה ומערבבים.
  2. מכינים קרמל: מחממים מחבת וממיסים את הסוכר שנשאר עד שהוא מתחיל להזהיב והופך לקרמל.
  3. מוסיפים את כל החומרים לקרמל ומערבבים (שלב זה יש לעשות בזהירות מירבית).
  4. עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור את הרוטב בקירור.
  5. צולים את הכנפיים על הגריל. בזמן שהן ניצלות, שמים את הרוטב במחבת, ומניחים על הגריל עד שהוא חם מאוד. כשהכנפיים מוכנות, מוסיפים אותן למחבת, מקפיצים אותן ברוטב ומגישים.

 

 

לעשירון העליון: המבורגר עם פטריות כמהין על בסיס טוסט טוסקני

 

מתכון של אבי שקרל - "בליני"

 

החומרים:

600 גרם אנטריקוט

400 גרם סינטה

200 גרם רצועת פילה (מה שנותר לאחר שמנקים את הפילה מהשומן)

מלח גס ופלפל שחור גרוס 

1 כף גדושה חרדל דיזון

1/2 פטריית כמהין מגורדת

3 כפות שמן זית

4 פרוסות לחם כפרי לבן קלוי, מרוח בשמן זית ושום

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל סוגי הבשר יחד או מבקשים מהקצב שיטחון הכל טחינה גסה אחת.
  2. מגררים 1/4 פטריית הכמהין לתוך שמן הזית ומשרים במשך חצי שעה כדי שהטעמים יתחברו.
  3. לאחר חצי שעה מערבבים את כל החומרים, יוצרים 4 קציצות (לא לדחוס מדי את הבשר), ונותנים להן לנוח במקרר לשעה לפחות. 
  4. צולים את ההמבורגרים על גריל גחלים עד למידה הרצויה (עדיף מדיום או מדיום רייר). מזליפים מעט משמן הזית המתובל, זורים מלח גס, ומגרדים את רבע פטריות הכמהין הנוספת מעל כל המבורגר. מגישים על הטוסט.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
כשקונים בשר, חשוב מאוד להקפיד בבחירת הקצב
צילום: אלעד גרשגורן
צילום: רונית סבירסקי
קצב טוב - לא מחליפים
צילום: רונית סבירסקי
כשמדובר בנתחים איכותיים חשוב מאוד להקפיד על יישון נכון
חשוב גם להקפיד על צלייה נכונה של הבשר
מומלצים