שתף קטע נבחר

זוגלובק השיקה מוצרי מאפה מופחתי שומנים מוקשים

השקיעה במהלך מיליון שקל. גם מעדנות תשנה את כל מוצרי המאפה הקפואים מתוצרתה למופחתי שומן טראנס

טרנד הבריאות נמשך. היום (ב') הודיעה חברת זוגלובק על הוצאת כל השומנים המוקשים (טראנס) מסדרת מוצרי המאפה שלה. מדובר במוצרים בעלי 0.5% טראנס הנמצאת באופן טבעי בשמן, זאת כאשר התקן העולמי מדבר על עד 2% טראנס כמוצר נטול שומן מוקשה. עד כה היה במוצרי החברה בין 10% ל-20% טראנס.

 

זוגלובק השקיעה למעלה משנה בפיתוח המוצרים, והשקיעה בכך כמיליון שקל  סדרת זוגלובק מאפה ללא שומן טראנס כוללת את המוצרים: בורקס גבינה, בורקס תפו"א, ג'חנון, מלוואח ובצק עלים. מוצרים אלו ישווקו מעתה עם תווית סימון חדשה- מאפה ללא שומן מוקשה (טראנס)- יותר בריא יותר טעים ללא שינוי במחיר.

 

בעז צפריר, מנכ"ל זוגלובק, אמר כי "מדובר במהלך בהמשך להתחזקות מגמת הבריאות והאיכות הרווחת כיום ברחבי העולם בשוק המזון. אני סמוך ובטוח כי חברת זוגלובק תהווה מודל לחיקוי לכל תחום המאפה בישראל".

 

גם חברת מעדנות החלה בתהליך במסגרתו תשנה את כל מוצרי המאפה הקפואים מתוצרתה – בורקסים, בצקים, מוצרים תימניים, פיצות ועוד, למוצרים מופחתי שומן טרנס, פחות מ-1%.

 

יענקלה יערי, מנכ"ל סנפרוסט מעדנות, אמר כי "המעבר לשימוש במרגרינות נטולות שומן טרנס למוצרים הקפואים של מעדנות תואם מגמות מתקדמות ביותר בעולם המערבי למעבר למזון בריא יותר. אין ספק כי זוהי אחת המהפכות הגדולות שעוברות על חברת מעדנות".

 

השומן המוקשה (טראנס) הינו שומן לא טבעי שהגוף לא מכיר, נחשב לסותם העורקים מספר 1 בעולם וגורם בין היתר לסוכרת, סרטן ולפגיעה בנשים בהריון, תינוקות, ילדים ומבוגרים.

 

בישראל פועלים בימים אלו גופים שונים להגבלת שיווק הטראנס, וכשלב ראשון לאכיפת חובת סימון הטראנס על גבי האריזות. המודעות בישראל לנזקי שומן הטראנס עדיין בחיתוליה, ומרבית מוצרי המזון המכילים מרגרינה ו/או שומן צמחי מוקשה משופעים בשומן טרנס ומזיקים לבריאות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים