שתף קטע נבחר

מנכ"ל אינטל נגד מדיניות ההגירה והמסים האמריקנית

הפניית הגב לאנשים משכילים שרוצים להגר לארה"ב היא "אחד הדברים הכי מטומטמים בעולם", אמר קרייג בארט. לדבריו, ארה"ב עלולה להישאר מאחור כאשר חברות טכנולוגיה יחליטו היכן להשקיע

מנכ"ל אינטל, קרייג בארט, מזהיר כי ארה"ב עלולה להישאר מאחור כאשר חברות טכנולוגיה יחליטו היכן לבצע את השקעת ההון הגדולה הבאה שלהן. בארט תקף את הממשל האמריקני גם על מדיניותו בנושאי מסים, הגירה וגישה לאינטרנט.

 

לדברי בארט, אינטל יכולה לחסוך כמיליארד דולר במסים במהלך 10 השנים הקרובות אם תקים את המפעל הבא שלה מחוץ לארה"ב, במלזיה, למשל. החלטה כזו עשויה להתקבל בשנה הקרובה, ושווה כ-5 מיליארד דולר למדינה המארחת.

 

"במקומות רבים ניתן למצוא שיעורי מס תאגידים נמוכים יותר, ואפילו חופשות ממס לתקופות זמן מסוימות, וגם תמריצי הון או תמריצי הכשרה ברמה הלאומית", אמר בארט.

 

 

בארט תקף גם את מדיניות ההגירה של הממשל האמריקני, שמונעת מבוגרים זרים של אוניברסיטאות אמריקניות מלקבל רשיון עבודה ("גרין קארד").

 

מצטרף לביקורת של ביל גייטס

 

כמו כן תקף את מדיניות הגישה לאינטרנט, שהופכת, לדבריו, את הגישה לאינטרנט בפס רחב למותרות. הפניית הגב לאנשים משכילים שרוצים להגר לארה"ב "היא אחד הדברים הכי מטומטמים בעולם", אמר בארט, והצטרף לביל גייטס, שקרא לפני כשבועיים לבטל את מכסות ההגירה למהנדסים זרים.

 

"אני קורא לכם למצוא משהו שמגיע מוושינגטון ומריח כמו יוזמה דיגיטלית להגברת התחרותיות של ארה"ב", אמר בארט, והשווה את התנהלות הממשל האמריקני ליוזמות של ממשל מקוון בבריטניה, צרפת וגרמניה, ומקומות קטנים יותר כמו איחוד הנסיכויות הערביות.

 

לדברי בארט, הודו הופכת למקום אטרקטיבי להקמת פס ייצור ומתקני בדיקה. בתחילת החודש מסר שר טכנולוגיית המידע ההודי כי הוא מתכוון להגיע לארה"ב ולהיפגש עם נציגי אינטל לצורך קידום הקמת מפעל כזה. לדברי בארט, "למיטב ידיעתי, אף אחד עדיין לא קבע איתנו פגישה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים