שתף קטע נבחר

טרה הורידה בחשאי מאות קרטוני חלב מהמדפים

איסוף האריזות מרשתות השיווק נעשה בימים האחרונים מבלי להודיע דבר להנהלות, למשרד הבריאות ולציבור. דוברת החברה: אין מדובר בבעיה בריאותית אלא בחשש להחמצת החלב טרם זמנו בגלל תקלה במכונה

מה קרה לחלב של "טרה"? במהלך השבוע שעבר הורידה החברה מהמדפים אריזות חלב 3% מתוצרתה במשקל של טון בגלל חשש לקלקול.

 

נודע כי איסוף המוצרים ממדפי רשתות השיווק נעשה על-ידי אנשי "טרה" בחשאי, ללא מתן דיווח להנהלות רשתות השיווק, למשרד הבריאות ולציבור הרחב.

 

ברשתות השיווק ידעו רק לומר ל"ידיעות אחרונות" כי מסתמן מחסור בחלב תוצרת "טרה", וכך גם במוסדות ציבור, במסעדות ובבתי-קפה רבים הנמנים עם לקוחות החברה.

 

בעקבות פניית "ידיעות אחרונות" הודו ב"טרה" כי אכן נעשה "רי-קול" (איסוף מהמדפים). הסיבה, לפי החברה: "קיצור חיי המדף של חלב 3% בשקית שתאריך התפוגה שלו חל ב-28 במאי, ובחלב 3% בקרטונים שתאריך התפוגה שלו חל ב-18-17 במאי". לדברי דוברת החברה, "לא מדובר בבעיה בריאותית, אלא בחשש להחמצת החלב טרם זמנו בגלל תקלה באחת המכונות". עוד מסרה הדוברת כי "המחסור הנוכחי בחלב 'טרה' מקורו בתקלה אחרת באחת ממכונות החלב".

 

ממשרד בריאות נמסר כי המקרה לא דווח למשרד, וכי בעקבות פניית "ידיעות אחרונות" פנה משרד הבריאות לחברת "טרה" ועודכן בפרטי המקרה. "נציגי המשרד יחקרו את האירוע", נמסר מהמשרד, הדורש לעדכן אותו בכל תקלה, קלה כחמורה.

 

הפרשה מעלה כמה שאלות: האם אכן מדובר בליקוי באחת המכונות, או שמדובר בהחמצת חלב בגלל הימצאות חיידק? "בהנחה שהפסטור היה תקין ואין בעיה בקטריולוגיות בריאותית, יש לשער שהבעיה נובעת מליקוי מסוים בתהליך הניקוי של המכונה או בקו הייצור", מסביר טכנולוג מזון בכיר. "במקרה כזה, יש לשער שיימצאו בחלב קוליפורמים, המצביעים על בעיה הגיינית אך לא בריאותית".

 

לדבריו, "הבעיה עלולה להיות חמורה הרבה יותר במקרה שמדובר בתקלה בפסטור. במקרה כזה עלולים להימצא בחלב חיידקים גורמי מחלות כמו חיידק אי-קולי, סלמונלה, ליסטריה, שיגלה ואחרים. כתוצאה משתיית כלב כזה עלולות להיגרם מחלות מעיים ואף בעיות חמורות יותר".

 

כך או כך, במחסני "טרה" נאספו יותר מטון חלב פגום, שהוחזר מהחנויות בימים האחרונים. גורמים ברשתות השיווק אומרים כי "התנהלות 'טרה' ראויה לביקורת, וכך גם תגובתו הפושרת של משרד הבריאות, שאמור לשמש כלב השמירה של מוצרי המזון שנכנסים לפינו".

 

לדבריהם, "איסוף מוצרים מהמדפים הוא התהליך קיצוני שאותו נוקטת חברה במקרה של תקלה. לכן הוא מחייב דיווח, בייחוד כאשר מדובר במוצר שנצרך בעיקר על ידי תינוקות וילדים. למרות האיסוף המהיר, יש לשער שחלק מהציבור כבר רכש את החלב הפגום. אילו היתה החברה מודיעה על האיסוף, הצרכנים היו יכולים להחזיר את המוצר הפגום ולהחליפו במוצר תקין".

 

"טרה" מייצרת כ-110 מיליון ליטר חלב לשנה, המווים כ-12% משוק החלב בישראל."תנובה" מספקת כ-80% מהחלב, ו"יטבתה", הנשלטת על ידי "שטראוס", מספקת כ-8%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים