שתף קטע נבחר

מפת התקשורת משתנה

אם נוחי דנקנר ישלים את רכישת סלקום, הוא יגיע לשורה הראשונה של בעלי השליטה בחברות התקשורת בישראל. דנקנר מנסה כבר שנים להקים אימפריית תקשורת משלו, ולאחר שלא הצליח לשרוד במכרז בזק, סלקום היא מקום טוב להתחיל בו

אם נוחי דנקנר ישלים את רכישת סלקום, הוא יגיע לשורה הראשונה של בעלי השליטה בחברות התקשורת בישראל. דנקנר מנסה כבר שנים להקים אימפריית תקשורת משלו, ולאחר שלא הצליח לשרוד במכרז בזק, סלקום היא מקום טוב להתחיל בו.

 

השינוי המרכזי ביותר במפת הבעלויות בשוק התקשורת צפוי לקרות מחר, עם הפרטת השליטה בבזק - ההפרטה הגדולה ביותר בתולדות ישראל פרט לבנק הפועלים. ביום שאחרי ההפרטה תעבור השליטה בקבוצת התקשורת של בזק לידי משקיע פרטי - לקבוצת בני אלג'ם או לקרן אייפקס וחיים סבן.

 

גם בחברות הכבלים, שמסומנות כעת כתחרות העתידית המרכזית לבזק, השתנתה הבעלות השנה. באוגוסט 2004 השלים יצחק תשובה את רכישת דנקנר-השקעות, המחזיקה במניות חברת הכבלים מתב. צעד זה הפך את תשובה לגורם שיוביל את מיזוג חברות הכבלים ב-2006.

 

גם מבנה הבעלויות בפרטנר השתנה בשנה האחרונה. פרטנר השלימה רכישת 18% מהמניות של עצמה מידי חברות ישראליות: יורוקום מכרה 6.3%, אלרון מכרה 8.6% ופולאר מכרה 2.3%. לאחר העיסקה, בעלת השליטה בפרטנר, האצ'יסון, הגדילה את חלקה במניות החברה.

 

שינויים נוספים, שקרו ויקרו: סבן, שמתחרה על רכישת השליטה בבזק, הפך לבעל מניות בזכיינית ערוץ 2 קשת. אביב גלעדי, הבעלים של חברת ההפקות נגה תקשורת, הפך לבעל מניות ברשת.

 

מכרז ערוץ 2, שהכתיר את קשת ורשת כמובילות ערוץ 2 בעשור הקרוב, השאיר את השניים כגורמים משפיעים. בנוסף, הפרסומאי אילן שילוח והמפיק ארנון מילצ'ן חתמו על חוזה לכניסתם להשקעה בערוץ 10.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן בלום
נוחי דנקנר
צילום: יונתן בלום
מומלצים