שתף קטע נבחר

טרי: עשרות חברות ציבוריות אינן ראויות להיות בבורסה

מדובר בחברות שמרכזות מחזור מסחר דל ומשמשות יעד למניפולציות

 

"יש עשרות חברות הנסחרות בבורסה שאינן ראויות להיות בה", כך אמר לידיעות אחרונות" יו"ר רשות ני"ע, משה טרי.

 

לדבריו, "מדובר בחברות שאין בהן כמעט סחירות והן יעד למניפולציות. החברות האלו מעסיקות מאוד את הרשות, ואין ספק שהן אינן ראויות להיות בבורסה. אנחנו פועלים בתיאום עם הבורסה, ונבחן כיצד אפשר להעלות את הקריטריונים כך שאפשר יהיה למחוק אותן. הן רק מביאות נזקים".

 

טרי מינה צוות בראשותו של פרופ' שמואל האוזר, מנהל המחלקה הכלכלית ברשות, שמטרתו להמליץ על דרכים לחשיפת מניפולציות במניות הנסחרות במדד המעו"ף (25 החברות הגדולות בבורסה) ובניירות ערך בעלי סחירות נמוכה במיוחד.

 

מסקנות הצוות, המשותף לרשות ני"ע ולבורסה, יוגשו בשבועות הקרובים. בין החברים בצוות אבי דנון, מנהל מחלקת איסוף ומחקר ברשות, רו"ח רונן מדר, המשנה לממונה על האכיפה ברשות, רו"ח אורלי קורן, דרור שליט, סמנכ"ל הבורסה ומנהל מחלקת המסחר, יוני שמש, מנהל מחלקת המחשוב והתפעול ורוני גולדנברג.

 

מנהל מחלקת תאגידים ברשות ני"ע, איל סולוגניק, אמר כי הרשות שכרה לאחרונה את שירותיו של מומחה למיסוי במטרה לחשוף תכנוני מס בעיתיים של חברות. "נחשוף בתיאום עם מס הכנסה את תכנוני המס. ייתכן שתכנוני המס של חברות מסוימות יקרסו, והן עלולות להידרש לתשלום מס של עשרות מיליוני שקלים. חשוב שהמשקיעים ידעו מכך", אמר סולוגניק.

 

רפורמה נוספת אותה מתכנן יו"ר רשות ניע היא פירוטם של אומדנים חשבונאיים קריטיים. כאשר חברה רוכשת ציוד חדש ולא מוכר, למשל, ומחליטה שיש להפחית את ערכו על פני 10 שנים, היא תחוייב להסביר מדוע בחרה בתקופה זאת.

 

נכון ליום חמישי היו מונחים במשרדי רשות ני"ע 90 תשקיפים של חברות, מהם 28 תשקיפי הנפקות ראשונות. התשקיפים מבוססים על דו"חות 2004, וחלון ההזדמנויות של החברות לגייס כסף בהתאם לדו"חות אלה נסגר בסוף מאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים