שתף קטע נבחר

שוחרר בערבות פרנקלין, "החפרפרת מהפנטגון"

בכיר הפנטגון לשעבר, לארי פרנקלין, נעצר אמש בחשד שהעביר מידע מסווג לעובדים בשדולה היהודית, איפא"ק. לאחר הופעה קצרה בבית משפט, שם הוקרא לו כתב האישום נגדו, הוא שוחרר בערבות. בעבר פורסם שהוא נחשד בהעברת מידע הנוגע לאיראן

ה"חפרפרת" מהפנטגון נעצר ושוחרר בערבות: הבולשת הפדרלית של ארה"ב, ה-FBI, הודיעה אמש (יום ד') שעצרה את לארי פרנקלין (58), בכיר לשעבר בפנטגון, בחשד שהעביר מידע מסווג לעובדים בשדולה היהודית, איפא"ק. לאחר הופעה קצרה בפני בית משפט בווירג'יניה, שם הוקרא כתב האישום נגדו, הוא שוחרר בערבות של 100 אלף דולר ובתנאי שיפקיד את דרכונו ונשקו האישי. 

 

על דבר מעצרו של פרנקלין הודיעה דוברת ה-FBI, דברה וויירמן. באחד מסעיפי האישום נגד פרנקלין נטען כי ביצע העברה לא-חוקית של חומר ביטחוני לגורמים לא-ממשלתיים. ככל הידוע מדובר בשני אנשי איפא"ק, סטיב רוזן וקית' וסרמן שפוטרו לאחרונה מעבודתם.

 

הוא חשוד כי ביוני 2003 נפגש עם שניהם במסעדה. סוכני הבולשת הפדרלית חיפשו פעמיים במשרדי איפא"ק וגם חקרו את רוזן ווסרמן בחשד שקיבלו מידע מסווג. באותה ארוחה השתתף גם היועץ המדיני בשגרירות ישראל, נאור גילאון.

 

גילאון מסיים הקיץ את שליחותו לאחר שלוש שנים בתפקיד. גורמים ישראלים טוענים כי שליחותו בוושינגטון לא נפגעה מאז פרסום הפרשה והחלטתו לחזור בקיץ לישראל נובעת מסיבות אישיות.

 

בעבר פורסם שפרנקלין חשוד בהעברת מידע הנוגע לאיראן.  

 

כך התגלגלה הפרשה

 

סוכנות הביון האמריקנית החלה אשתקד לחקור חשד לפיו בפנטגון פועלת לטובת ישראל "חפרפרת" בדרגה בכירה. גורמים בפנטגון דיווחו לארי פרנקלין, שעבד במשרדו של תת מזכיר ההגנה האמריקני, דאג פיית', ונחשב למומחה בנושאי איראן, הוא החשוד כ"חפרפרת".

 

חקירת ה-FBI החלה במעקב אחר גילאון, מסיבות שאינן ברורות. גילאון הגיע לארוחה עם לארי פרנקלין, שעמו היו לו קשרי עבודה. בפגישה הזו השתתפו גם שני אנשי איפא"ק. על פניו נראה שהאישום נגד לארי פרנקלין הוא מינימלי ועדיין לא ברור אם יואשם בהעברת חומר כתוב לידי אנשי איפא"ק, שזה אישום חמור יותר ממסירת חומר בעל פה. פרנקלין מואשם בהעברת חומר מסווג על איראן.

 

בפרסומים בעקבות חשיפת הפרשה, נטען כי פרנקלין התומך בקו אמריקני נוקשה לגבי איראן, על רקע פיתוח נשק גרעיני וטילים באליסטיים, ביקש להעביר לידיעת ישראל את הלכי הרוח הפשרנים יותר בתוך הממשל, כדי שישראל תפעיל לחצים להקשיח את עמדת הממשל בנושא איראן.

 

ה"ניו-יורק טיימס" פרסם בשעתו שפרנקלין משתף פעולה עם אנשי ה-FBI ואף הסכים לסייע לחוקרים לעקוב אחרי פגישות נוספות שקיים עם אנשי הקשר שלו. בחודש אוקטובר דווח כי הוא הפסיק לשתף פעולה לקראת האפשרות שיוגש נגדו כתב אישום.

  

אחד החשדות שהעלו החוקרים היה מעורבות של אנשי השדולה למען ישראל בוושינגטון, איפא"ק. בחודש דצמבר פשטו סוכנים של ה-FBI על מטה איפא"ק, ככל הנראה בחיפוש אחר מידע הקשור לחקירה בעניינו של עובד הפנטגון, לארי פרנקלין. חוקרי ה-FBI לא היו מסוגלים להעריך האם התייחסה ישראל לפרשה כאל מבצע מודיעיני רשמי או כיחסים מזדמנים עם פרנקלין.

 

החוקרים מעריכים עם זאת כי הישראלים לא יזמו את הקשר אך הסכימו לקבל כל חומר מסווג שאנשי איפא"ק השיגו עבורם. באיפא"ק הכחישו שהארגון סייע לפרנקלין. נציגת השדולה, ברניס מנוחריאן, גינתה בשעתו את הטענות והגדירה אותן "מגוחכות".


פורסם לראשונה 04/05/2005 19:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לארי פרנקלין
צילום: איי פי
מומלצים