שתף קטע נבחר

פרופ' אמיר ברנע: פגיעת ועדת בכר בבנקים קשה מדי

לדברי ברנע שווי הקופות הבנקאיות גבוה פי 4-5 מן המחיר שיוכלו לקבל עבורן. ברנע מציע לפצות את הבנקים ולאפשר להם לגבות דמי הפצה מבעלי הקופות שיקנו אותן. עוד טוען ברנע כי ניתוח של דו"חות הבנקים מגלה כי בנטרול התאמות חשבונאיות, רווחיות הבנקים הבינוניים דווקא ירדה ולא עלתה כפי שהוצג בדו"חות

"שווי התיק של קרנות הנאמנות וקופות הגמל שבבעלות הבנקים גבוה הרבה יותר משוויים בשוק התחרותי ומהמחיר שיוכלו לקבל עליהן בפועל", כך אמר היום פרופ' אמיר ברנע בכנס ת"א לבנקאות באוניברסיטת תל אביב.

 

ברנע, שהתייחס להמלצות ועדת בכר לרפורמה בשוק ההון, שעיקרה הפרדת הקופות והקרנות מהבנקים, אמר כי "הפתרון הוא לאפשר לבנקים לגבות דמי הפצה, וכך יוכלו לשמור על שווי הנכסים שלהם, אחרת תהיה להם בעיה למכור אותם. אף אחד לא יכול להכריח את הבנקים למכור נכס במחיר הנמוך פי 4-5 משוויים", אמר ברנע.

 

היקף הנכסים המנוהלים בקופות הגמל וקרנות הנאמנות בחמשת הבנקים הגדולים מסתכם ב-205 מיליארד שקל נכון לסוף 2004. חמשת הבנקים ביחד גבו דמי ניהול של 1.77 מיליארד שקל על ניהול הנכסים האלה.

 

רווחיות הבנקים הבינוניים דווקא ירדה

 

ברנע אמר עוד כי מניתוח כלכלי של דו"חות הבנקים עולה כי הרווח מפעולות רגילות לפני מס, בניטרול השפעות חשבונאיות והתאמות שווי הוגן, בשלושת הבנקים הבינוניים, ירד בשנת 2004 לעומת 2003. זאת בניגוד לדו"חות הכספיים של הבנקים המורים על עלייה ברווח.

 

בשנת 2004 גדל הרווח מפעולות רגילות לפני מס בחמשת הבנקים, ביחס לשנת 2003, ב-2.1 מיליארד שקל – כך על פי הדו"חות הכספיים. מאידך, מניתוח כלכלי שביצע ברנע עולה כי הגידול עמד על 1.5 מיליארד שקל בלבד.

 

בלאומי והפועלים הרווח (בנטרול השפעות חשבונאיות) גדל ב-1.5 מיליארד שקל ו-1.3 מיליארד שקל בהתאמה – יותר ממה שהציגו הדו"חות.

 

אולם בבנק דיסקונט הרווח דווקא ירד בשנת 2004 ב-730 מיליון שקל. בבנק המזרחי ירד הרווח, על פי הניתוח של ברנע, ב-524 מיליון שקל ובבינלאומי הוא ירד ב-146 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
פרופ' אמיר ברנע.
צילום: זום 77
מומלצים