שתף קטע נבחר

עוגת צנוברים

עוגה איטלקית ביתית, מיוחדת ולחה, בטעם לימון בולט עם מרקם מעט גס, מעוטרת בשכבת צנוברים זהובים מלמעלה. המתכון מאת רוז גריי ורות רוג'רס, בעלות "ריבר קפה", מסעדה איטלקית ידועה בלונדון

החומרים (10 מנות):

2 מקלות וניל (או 2 כפיות תמצית וניל)

6 כפות (55 גרם) צנוברים

250 גרם חמאה, רכה

1 כוס (220 גרם) סוכר

4 ביצים, בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (100 גרם) קמח, מנופה

1 כוסות (120 גרם) אבקת שקדים טחונים

גרידה מ-2 לימונים

מיץ מ-1 לימון קטן טרי

הכלים: תבנית "קייק" באורך 22 ס"מ, ברוחב 12 ס"מ ובעומק 7 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות).
  2. מרפדים את התבנית במלבן נייר אפייה בתחתית ומשמנים אותו.
  3. אם משתמשים במקלות וניל, חוצים אותם ומגרדים את הגרגרים בסכין קטנה. קוצצים גס כמחצית (3 כפות) מכמות הצנוברים.
  4. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר וגרגרי הווניל לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה (אם אין מקלות וניל, בשלב זה מוסיפים תמצית וניל). מקפלים פנימה את הקמח, השקדים הטחונים והצנוברים הקצוצים. מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את הצנוברים השלמים שנותרו.
  6. אופים כשעה ורבע או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. אם הבצק משחים מדי במהלך האפייה, מכסים בנייר אלומיניום רופף. מצננים בתבנית על רשת צינון מלא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
עוגה ביתית, מיוחדת ולחה.
צילום: רונן מנגן
מומלצים