שתף קטע נבחר

ילדים גולשים בטוח, ואתרי מדע לצעירים

כללי בטיחות לשימוש נכון ובטוח באינטרנט, וגם אתרי מדע מיוחדים לילדים: חישוב תאריכים היסטוריים ובעתיד, כמה אתם שוקלים בחלל, כיצד נראו הדינוזאורים בעבר ועוד אתרים מדליקים

הגלישה בָּאִינְטֶרְנֶט היא כייפית ויכולה לגרום להנאה גדולה. אנחנו לומדים דברים חדשים ומעניינים, מדברים עם אנשים מכל העולם... אבל כמו בעיר גדולה – גם בָּאִינְטֶרְנֶט יכולות להיות כמה פינות חשוכות ומפחידות. אז איך אפשר להימנע מהן?

 

  1. לעולם אל תְּנַדְּבוּ מידע על עצמכם – לא למסור את השם ושם המשפחה, את מספר הטלפון בבית או את הכתובת. אפילו לא למסור את השם של העיר בה אתם גרים, לפני שאתם שואלים את ההורים אם זה בסדר.
  2. תהיו זהירים כשאתם משוחחים בְּצֶ'ט, שולחים הודעות SMS, או שולחים דואר אלקטרוני – לאנשים שאתם לא מכירים.
  3. גִּלְשׁוּ באתרים המיועדים לגיל שלכם – אם אתם מחפשים משהו במנוע חיפוש, השתדלו להיעזר בהורים. אם אין לכם כבר בעיה לקרוא אַנְגְּלִית, מנוע החיפוש הבא מושלם עבורכם: http://www.kidsclick.org/
  4. אל תנצלו את הגלישה בָּאִינְטֶרְנֶט לניבול הפה (כן, קללות) – עצם העובדה שאף אחד לא רואה אתכם, לא אומרת שאתם יכולים לשכוח את הנימוס שלכם.
  5. השתמשו בחוש ההיגיון שלכם – אם מישהו מטריד אתכם או משהו סתם לא נראה לכם בסדר, תגידו להורים (ואל תשכחו את סעיף 4).
  6. אל תשכחו! אין פרטיות בָּאִינְטֶרְנֶט - כל אחד יכול לראות את מה שאתם כותבים. קחו את זה בחשבון.
  7. אם יש לכם דּואַר אֶלֶקְטְרוֹנִי – תשתדלו לא לפתוח דואר שקיבלתם ממישהו שאתם לא מכירים. הדואר יכול לְהָכִיל וִירוּס קַטְלָנִי שעלול להרוס לכם את המחשב.
  8. אם אתם מדברים עם חבר או חברה בְּצֶ'ט, ואתם רוצים שהם יידעו שאתם צוחקים, בוכים או כל דבר אחר – תשתמשו בָּאַיְקוֹנִים שנועדו לשם כך.
  9. לִמְדוּ להבחין בין משהו שהוא פרסומת לבין תוכן אמיתי.
  10. המלצה שלנו - תוודאו שסיימתם את כל המטלות שקיבלתם בבית הספר לפני שאתם רצים לשחק משחקים בָּאִינְטֶרְנֶט.

 

וכעת - לאתרי המדע של החודש.

 

מחשבים תאריכים

 

אם אתם מעוניינים לדעת מהו התאריך העברי של יום הולַּדְתְּכֶם, האתר הבא יכול לעזור לכם למצוא זאת בקלות. אתם פשוט בוחרים את החודש שבו נולדתם ואת שנת הולַּדְתְּכֶם, ומיד מקבלים את הלוח הָעִבְרִי וְהַלּוֹעֲזִי של אותו חודש, בשנה הרצויה. כך, בלי חישובים מסובכים מדי – אפשר מיד לדעת את כל התשובות. האתר בְּעִבְרִית.

http://tzura.co.il/thesite/hebrew_calendar.asp?month=1&year=2004

 

כמה שוקלים בחלל

 

על פני כַּדּוּר הָאָרֶץ יש לכל אחד מאיתנו מִשְׁקָל מסוים. אולם, האם חשבתם פעם כמה הייתם שוקלים אם הייתם עומדים ברגע זה על פני הַיָּרֵחַ, או על פני כוכב שַׁבְּתַאי? באתר זה תוכלו לְהָזִין את משקלכם, ולדעת מיד כמה אתם שוקלים על כל אחד מִגַּרְמֵי הַשָּׁמַיים, כמו צֶדֶק, שַׁבְּתַאי, פְּלוּטוֹ ועוד. באתר גם תמצאו הסבר על מַסָּה וּמִשְׁקָל ועל ההבדל ביניהם. האתר בְּאַנְגְּלִית.

http://www.exploratorium.edu/ronh/weight/index.html

 

קוראים בקלפים

 

רוצים לדעת כיצד נראו הַדִּינוֹזָאוּרִים ששלטו בכדור הארץ לפני 227 מיליון שנה? באתר הבא (בְּאַנְגְּלִית) תמצאו קלפים על כל דִּינוֹזָאוּר ודִּינוֹזָאוּר. על כל קלף מופיע איור יפה של הדִּינוֹזָאוּר. אז, בפעם הבאה שמישהו שואל אתכם איך נראה הַאִיפְסִילוֹפוֹדוֹן, מיד תוכלו לענות לו.

http://www.jamsystem.com/saurusalldinoe.htm

 

חוקרים מאובנים

 

קרה לכם פעם, שהלכתם לאורך חוף הים ופתאום נתקלתם בְּאֶבֶן, שעליה מעין סימנים מוזרים? ובכן, ייתכן שפשוט מצאתם מְאובָּן. מהם הַמְּאובָּנִים, איך הם נוצרים וכיצד נקרא המדע החוקר אותם? באתר שלפניכם תוכלו ללמוד על הנושא, לצפות בתמונות של מגוון מְּאובָּנִים ואפילו לגלות כיצד אפשר להכין מְאובָּן משלכם בבית. האתר בְּעִבְרִית.

http://www.zinman.org.il/html/si/meu/meu.html

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כיצד נראו הדינוזאורים?
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
כמה אתם שוקלים בשבתאי?
צילום: נאס"א
וגם קצת על חקר המאובנים
צילום: אורן יהודה
מומלצים