שתף קטע נבחר

ראפ - ביס בין סל לסל

לקראת חגיגת הפיינל-פור, מציע חנוך פרבר 4 הצעות ל- "ארוחות WRAP" מגולגלות, שאפשר לטרוף בין הסלים, בזמן שהעיניים תקועות במסך

עד היום הוטרדתי כזית מהשאלה מי המציא את המנהג לאכול מול הטלוויזיה. מבחינתי נשנוש מול המסך מסתכם בפופקורן, קורנפלקס, או מקסימום גרעינים.

 

רק כשעלה הרעיון לכתבה, חיפשתי היכן נולדה הארוחה במגש האלומיניום וגיליתי הסכמה מוחלטת בקרב כל המקורות, שהאחראים הם Swanson & Sons, שנתקעו בשנת 1954 עם לא פחות מ-270 טונות של בשר הודו שבושל לחג המולד ולא נמכר. מקום במחסנים לא היה, ולכן אוחסן הבשר ברכבות קירור שנעו לרוחבה ואורכה של הארץ, כשהברירה היתה לעשות משהו בבשר, או לחדול.

 

את הניצוץ לרעיון שיווק הארוחות הדליקו מגשי האלומיניום של חברות התעופה, מה שקוראים אצלנו בצבא "חמגשיות" והפיילוט היה 5000 מנות. 24 נשים חדורות בתחושת שליחות וחמושות בכפות גלידה עמסו על המגשים בשר הודו, לחם תירס, אפונה בחמאה, בטטות ורוטב בשר. באותה שנה נמכרו עשרה מיליון ארוחות, ב-98 סנט האחת. ב-1962 חדלו בחברה לכנות את הארוחות "ארוחות טלוויזיה", ובשנת 1986 הוחלפו מגשי האלומיניום בפלסטיק, שאיפשר לתחוב את המחדל למיקרו.

 

השבוע, כשהעורכת שלי הזכירה לי שהפיינל 4 מתקרב וטרחה אף ליידע אותי שמדובר בכדור-סל ושכולם יישארו מול הטלוויזיה לעודד את מכבי, התחלתי לחשוב על ארוחות טלוויזיה שקל להתקין, אפשר להכין מראש, וניתן לאכול כשהעיניים תקועות במסך.

 

כל הארוחות שאציע לכם הם מהסוג הקרוי ראפ (Wrap), כלומר עטיפה ומילוי. הבסיס הוא טורטיית קמח קנויה. הטורטיות המועדפות הן מתוצרת "טרס פזוז".

 


ניתן לאכול כשהעיניים תקועות במסך.                         (צילום: חנוך פרבר) 

 

אופן ההכנה לכל המתכונים:

 

  • מערבבים את כל חומרי המילוי. מניחים טורטייה על משטח עבודה, מפזרים שכבה דקה של סלט (שמינית מהכמות), מגלגלים לרולדה לא הדוקה מדי, עוטפים ושומרים לשעת הצורך.

 

שימו לב: כל המתכונים מיועדים להכנת 8 ראפס ולכן דורשים 8 טורטיות. אם אתם יותר, חשבו כמויות בהתאם.

 

 

  • מילוי קולסלו עוף

4 כפות מיונז משובח, תוצרת בית, או "הלמנ'ס" 

2 כפיות חרדל גרגרים

2 כפות חומץ (רצוי חומץ תפוחים, או חומץ יין לבן) 

2 חזות עוף מטוגנים, או עוף צלוי ללא עצמות ועור חתוכים לרצועות

2 גזרים מגוררים

1/2 כרוב חתוך לרצועות דקות

1 כפית סוכר

טבסקו לפי הטעם

פלפל שחור גרוס טרי ומלח

 

 

  • מילוי של סלט עוף יווני

גרסה לא כשרה לסלט יווני בפיתה. המקפידים יכולים לוותר על העוף או על הגבינה.

 

400 גרם בשר צלוי, מטוגן, מבושל, לא ממש חשוב, חתוך לרצועות

50 גרם גבינת פטה מפוררת

1 בצל קצוץ

2 פלפלים מתוקים קצוצים

2 מקלות סלרי קצוצים

צרור פטרוזיליה קצוצה

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות שמן זית

1 כפית אורגנו יבש

פלפל שחור גרוס טרי ומלח

 

מערבבים יחד את כל החומרים.

 

  • מילוי טורקי

אצל הטורקים מכינים סנדוויצ'ים באקמק, לחם פשוט, לבן עם קרום פריך. השימוש בטורטייה הופך את היחס בין הלחם והמילוי.

 

החומרים הדרושים לרוטב החריף (כדאי להכין יותר ולשמור במקרר כמה ימים):

2 פלפלונים חריפים

2 שיני שום

1 עגבנייה קלופה

2 כפות שמן זית

1/4 כפית סוכר

1/2 כפית סומק

1/2 כפית אורגנו

פלפל שחור גרוס טרי ומלח

 

במעבד מזון או עלי ומכתש מעבדים את כל חומרי הרוטב למחית.

 

150 גרם גבינת קשקוואל מפוררת (קשקוואל מאיכות טובה היא גבינה שקשה לפרוס ועדיף לפורר או לגרר)

פרוסות דקות ומטוגנות משני חצילים

2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות

3 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)

2 צרורות ארוגולה

פלפל שחור גרוס טרי ומלח

 

  • מילוי של סלט עוף תאי

חיבור לא מקובל וטעים מאוד של סלט אוריינטלי ולחם. אפשר לעטוף גם בדפי אורז שמשיגים בחנויות מתמחות.

 

300 גרם בשר עוף חתוך לרצועות (מטוגן, צלוי, מבושל, לא ממש חשוב)

1/2 ראש כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

2-1 פלפלון חריף קצוץ דק

1 בצל בינוני חתוך לפלחים דקיקים

2 גזרים מגוררים גס

1 שן שום כתושה

2 כפיות סוכר

1 כף חומץ אורז

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 כפיות רוטב דגים

1 כף שומשום (רצוי שחור) קלוי

פלפל שחור גרוס טרי ומלח

 

מערבבים את חומרי הסלט עם התבלינים וממלאים את הטורטיות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורטיות - לאפות מקסיקניות
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים