שתף קטע נבחר

דיווח: האו"ם יסמן את הגבול בין סוריה ללבנון

מקורות דיפלומטיים מוסמכים טענו כי האו"ם שוקל לסמן את הגבול בין המדינות באופן דומה לזה בו סומן הגבול בין ישראל ללבנון. במרכז סכסוך הגבולות בין שתי המדינות עומדים שני אזורים – האחד בבקעת הלבנון והשני הוא לא אחר מאשר חוות שבעא, עליה נלחם בחירוף נפש ארגון חיזבאללה

יממה עברה מאז הדיווחים על סכסוכי גבול חדשים בין סוריה ללבנון, וכבר התברר כי האו"ם עשוי לסמן קו גבול בין שתי המדינות, שיזכה לפיקוח בינלאומי. מקורות דיפלומטיים מוסמכים מסרו הבוקר (יום ב') כי האו"ם שוקל ברצינות לסמן את קו הגבול באופן דומה לסימון הגבול שביצע בין ישראל ללבנון בשנת 2000. לדבריהם, פקחי האו"ם, שבודקים כעת את אמינות נסיגת הצבא הסורי מלבנון, הם אלה שאמורים יהיו להציב את אבני הסימון על הגבול.

 

בראיון לעיתון "אל-ווטן" הקטארי מסרו המומחים כי קו הגבול בין שתי המדינות יהיה נתון לפיקוח בינלאומי יבשתי ואווירי מצד ארה"ב, צרפת, בריטניה וגרמניה. זאת, כחלק מההסדרים החדשים הנוגעים ליחסים בין סוריה ללבנון.

 

לדבריהם, ארבע המדינות כבר התחילו במגעים לגיבושה של תוכנית הפיקוח, אולם נתקלו בקשיים מצד האו"ם, רוסיה ומדינות אחרות. עוד ציינו כי מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, נתון ללחצים מצד וושינגטון על-מנת שיאשר את התוכנית.

 

עוד ציינו המקורות כי בוושינגטון זועמים על ההתנהלות האיטית של אנאן בהרכבת המשלחת לחקירת נסיבות ההתנקשות בראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי. בנוסף טוענים הגורמים כי בארה"ב ובצרפת ישנה הסכמה בנוגע לתמיכה בבנו של אל-חרירי, סעד, לתפקיד ראש ממשלת לבנון הבא – מינוי לו מתנגדים חלק מגורמי האופוזיציה במדינה.

 

גבולות מסוכסכים

 

הרעיון לסמן את הגבול בין סוריה ולבנון אינו מפתיע. רק אתמול דיווח העיתון "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון, כי מאז הושלמה הנסיגה הסורית בשבוע שעבר צפו ועלו ביתר שאת סכסוכי גבולות בין שתי המדינות. במוקד סכסוכי הגבולות עומדים שני אזורים – האחד בבקעת הלבנון והשני הוא לא אחר מאשר חוות שבעא. 

 

הצבא הסורי שנסוג נערך בשתי עיירות שנמצאות על הגבול בין שתי המדינות בבקעת הלבנון - דיר אל-עשאיר ומערבון. השטח השנוי במחלוקת בדיר אל-עשאיר עומד בסך הכל על כ-1.2 קילומטר רבוע וכולל שני מוצבים – האחד מונה כ-200 חיילים, כוחות ארטילריה וכעשרים אוהלים והשני כולל מספר כלים ואוהלים. למרות היותו של השטח קטן, מדגישים בלבנון כי מדובר בשטח לבנוני השייך לשתי משפחות מקומיות המחזיקות מסמכים המעידים על כך.

 

שתי המשפחות מקוות כי הצבא הסורי ייצא משטחן במסגרת השלב השני של הנסיגה מלבנון, בתום מגעים שמקיימים המודיעין הלבנוני והמשטר הסורי. לפי הדיווח, ישיבה מיוחדת בעניין זה תתקיים בעיירה דיר אל-עשאיר. אך נראה שהמשפחות לא מסתפקות בכך אלא דורשות הקמת ועדת חקירה בינלאומית לקביעת הגבול בין שתי המדינות. חלק מבני המשפחות אף טוענים כי ועדת חקירה תקבע לבטח ש"גם העיירה הסורית מייסלון תיכלל באדמות הלבנוניות".

 

ומה עם חוות שבעא שבמורדות הר דב עליהן נלחם בחירוף נפש מול ישראל, מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה? נראה שיש מי שכבר לא חותם על הקביעה המוחלטת כי מדובר באדמה לבנונית. "המפלגה הלאומית הסורית" בלבנון, בראשה עומד אנטואן אבו חיידר, הודיעה אתמול כי חוות שבעא הן "סוריות לחלוטין". זאת, בניגוד להצהרות חיזבאללה, ובהתאם לקביעת מועצת הביטחון של האו"ם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חיילי סוריה עוזבים את לבנון (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום : רויטרס
במוקד הסכסוך. חוות שבעא (ארכיון)
צילום : רויטרס
מומלצים