שתף קטע נבחר

מרתה גראהם: הגרסה של ריצ'רד מוב

האמן האמריקני מגיע לישראל למופע בו יגלם את דמותה של הגברת הראשונה של המחול המודרני העולמי. בערב יתארחו אמנים מקומיים שעבדו עם גראהם, שאבו ממנה השראה או למדו את שפת המחול שלה

האמן האמריקני ריצ'ארד מוב מגיע לישראל עם המופע "מרתה", ערב מחווה רב תחומי בו הוא מגלם את דמותה של הגברת הראשונה של המחול המודרני העולמי, מרתה גראהם, ומביא את חייה ויצירתה במחול ובטקסט. מוב, שאמור היה להגיע לישראל לפני שנתיים, ביטל את הגעתו בעקבות הוראת משרד החוץ האמריקני שלא להגיע לאזור בשל המתיחות ערב המלחמה במפרץ, אך כעת הוא מגיע לשלושה מופעים שיתקיימו במרכז סוזן דלל בתל-אביב.

 

במופע ממשיך מוב את אגדת גראהם במופע פולחן שיצר במשותף עם ג'נט סטפלטון, מנהלת סדנאות תיאטרון המחול בניו-יורק, מופע שזכה להצלחה אדירה בארה"ב ומחוצה לה וזכה בין היתר בפרס Bessie היוקרתי.

על הבמה לצדו של מוב רוקדת דניס וייל, שרקדה שנים ארוכות בלהקתה של מרתה גראהם בניו-יורק, ומדי ערב מתארחים אורחים שונים שעבדו עם גראהם, שאבו מיצירותיה השראה או היו עמה בקשרי ידידות. בישראל יתארחו במופע השחקן יוסי גרבר, מידידיה של גראהם, הרקדן סהר עזימי בקטעים מיצירותיה ותלמידי האקדמיה למחול בירושלים הלומדים את טכניקת המחול של גראהם.

 

מוב יצר בין היתר עבודות מחול עבור מיכאיל ברישניקוב ולהקת הניו-יורק סיטי בלט והופיע כרקדן עם מרס קנינגהם ואיבון ריינראנד. יצירות המחול שלו הוצגו בין היתר בתיאטרון "לה מאמא" בניו-יורק ובבלט האופרה של מילנו, ובין השאר יצר כוריאוגרפיות למופע "יהלומים הם לנצח" של שירלי בייסי ו"לה מזרחי", מופע יחיד של מעצב האופנה אייזק מזרחי.

 

בעבר הפיק מוב סרט קולנוע על חייה של מרתה גראהם אותו ביים כריסטופר הרמן. בסרט מככבים בין היתר אן מגנוסון, דברה הארי, אייזק מזרחי ומארק מוריס.

 

מרתה גראהם יצרה לאורך חייה 180 עבודות מחול ופיתחה טכניקת תנועה מקורית משלה. גראהם, ילידת 1894, החלה לרקוד בגיל 22 ועשר שנים מאוחר יותר פתחה בקריירה עצמאית בניו-יורק. בעבודותיה עסקה בבעיות חברתיות, נושאים תנ"כיים וכאלה הקשורים במיתולוגיה היוונית.

בעבודותיה בלטו תפאורות חדשניות שיצרו עבורה בין

היתר הפסל איסאמו נוגושי והאמן הישראלי דני קרוון.

 

בשנת 1970, כשהיתה בת 76, החליטה גראהם לפרוש מהבמה אך הוסיפה ללמד מחול וליצור. בין עבודותיה הידועות "נבכי הלב", "מסע לילי", "אפיזודות", "מדיאה", "לוציפר", "אות השני", "שעשועי מלאכים", "לתוך המבוך", "קליימנסטרה" ו"קינה".

 

גראהם הקימה בשיתוף עם הברונית בת-שבע דה רוטשילד את להקת המחול הישראלית "בת שבע" ויצרה למענה את "חלום יעקב" למוזיקה מאת מרדכי סתר. עבודה זו היא העבודה היחידה שיצרה גראהם מחוץ ללהקת המחול שלה.

 

"מרתה" – מרכז סוזן דלל בין התאריכים 2-4 ביוני

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים