את הנשנוש הזה אי אפשר (וגם לא צריך) להפסיק: חמש מנות כרובית

זוהי קריאה לכל המתקשים לסגור את המקרר - יש לנו מנות מעולות שיעזרו לכם לסגור את הפינה של המאנצ' בלי יותר מדי נזק: כרוביות במגוון תיבולים ממכרים, עד 110 קל'

ליאורה חוברה

|

14.07.20 | 08:01

אם לא עוצרים, אפשר בקלות לחסל את רוב המגש: כרובית בתיבול הודי (צילום: ליאורה חוברה)
אם לא עוצרים, אפשר בקלות לחסל את רוב המגש: כרובית בתיבול הודי (צילום: ליאורה חוברה)

כרובית צלויה בתיבול הודי

 

מרכיבים

5 מנות / 15 קלוריות למנה

 

לתיבול

  • 1/2 כוס מים
  • 4 כפות כוסברה/פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כף רוטב / ממרח טיקה (להשיג בחנויות מתמחות במוצרי המזרח הרחוק)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון או כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כפית מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס גס

 

  • 1 כרובית גדולה שטופה וחתוכה לפרחים או שקית (800 גרם) כרובית קפואה שהופשרה

 

אופן ההכנה

  1. התיבול: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מוסיפים לקערה את פרחי הכרובית ומערבבים עם הרוטב. מפזרים פרחי הכרובית בשכבה אחת בתבנית ומניחים לעמוד.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. אופים כ- 30 דקות עד שהפרחים מזהיבים קלות. מגישים חם או קר.

 

 

כרובית שלמה אפויה ברוטב יוגורט מתובל

 

כרובית שלמה אפויה ביוגורט (צילום: עודד חוברה)
    כרובית שלמה אפויה ביוגורט(צילום: עודד חוברה)

     

    מרכיבים

    10 מנות / 35 קלוריות למנה

     

    לרוטב

    • 500 מ"ל יוגורט לשתייה (מחלב בקר או עיזים)
    • 1 כף שמן זית מאיכות מעולה
    • 1/2 כפית כמון טחון
    • 1/2 כפית כורכום טחון
    • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
    • 1/3 כוס עשבי תיבול טריים שאוהבים, קצוצים (למשל: פטרוזיליה, כוסברה, טימין)
    • 2 שיני שום, כתושות
    • מלח ופלפל שחור גרוס

     

    לכרובית

    • 1 כרובית גדולה שלמה, שטופה היטב
    • מלח גס

     

    אופן ההכנה

    1. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומניחים בצד.
    2. הכרובית: מרתיחים מים בסיר. חולטים את הכרובית במים הרותחים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים ומניחים במסננת להגרת הנוזלים וצינון. מתבלים במלח גס.
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    4. מניחים את הכרובית בקערה עם החלק העגול כלפי מטה. יוצקים את הרוטב בין הפרחים.
    5. מניחים את הכרובית בתבנית, עם החלק העגול כלפי מעלה. יוצקים חלק מהרוטב שנותר בקערה על הכרובית, את החלק השני שומרים בצד.
    6. אופים 50-40 דקות בתנור עד שכל הפרחים מזהיבים. במהלך האפייה, יוצקים את הרוטב בכמה פעמים על הכרובית. מגישים חם או קר.

     

     

    כרובית וברוקולי אפויים בתנור ברוטב חרדל ובזיליקום

     

    כרובית וברוקולי ברוטב חרדל ובזיליקום (צילום: עודד חוברה)
      כרובית וברוקולי ברוטב חרדל ובזיליקום(צילום: עודד חוברה)

       

      מרכיבים

      10 מנות / 40 קלוריות למנה

       

      לרוטב

      • 2 כפות שמן זית
      • 15 -20 עלי בזיליקום קצוצים
      • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
      • 2 כפות חרדל דיז'ון איכותי
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
      • 1 כפית מלח גס
      • מעט פלפל שחור גרוס גס

       

      • 1 כרובית גדולה, חתוכה לפרחים או שקית (800 גרם) כרובית קפואה שהופשרה
      • 2 ראשי ברוקולי, חתוכים לפרחים או שקית (800 גרם)ברוקולי קפוא שהופשר

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
      2. הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בשייקר או בצנצנת סגורה היטב.
      3. בקערה גדולה מערבבים את הרוטב עם הכרובית והברוקולי עד לציפוי אחיד. מפזרים את הירקות המתובלים בתבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה. מגישים חם או קר.

       

       

      מרק קר עם כרובית וקייל

       

      מרק קר עם כרובית וקייל (צילום: עודד חוברה)
        מרק קר עם כרובית וקייל(צילום: עודד חוברה)

         

        מרכיבים

        10 מנות / 110 קלורית למנה

         

        • 1 כף שמן
        • 2 בצלים, קלופים ופרוסים גס
        • 4 שיני שום
        • 1 כרובית, שטופה מפורקת לפרחים
        • 1 חבילת קייל או בייבי-קייל (להשיג במרכולים)
        • 5 כוסות מים מינרליים
        • 2 כפות אבקת מרק ירקות אורגני
        • 1 ליטר יוגורט עיזים נוזלי
        • מלח ופלפל שחור
        • מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
        • 10 כפות צנוברים

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומערבבים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית ומערבבים עד להזהבה.
        2. מוסיפים את המים, אבקת המרק, המלח, הפלפל ומבשלים עד שהמים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שפרחי הכרובים מתרככים.
        3. אם משתמשים בקייל רגיל - שוטפים היטב, מסננים, מסירים את חלקו התחתון הקשה, וחותכים לרצועות גדולות. אם משתמשים בבייבי קייל - רק שוטפים ומסננים.
        4. מוסיפים את הקייל לסיר ומבשלים עוד 2 -3 דקות.מסירים מהכיריים ומצננים. טוחנים עם בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת מרקם גס, ומכניסים למקרר.
        5. ההגשה: מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון ומערבבים מעט. קולים במחבת יבשה את הצנוברים עד שהם מזהיבים מעט. מפזרים על המרק, ומגישים.

         

         

        כרובית אפויה ברוטב טחינה-סלק

         

        כרובית אפויה ברוטב טחינה-סלק (צילום: עודד חוברה)
          כרובית אפויה ברוטב טחינה-סלק(צילום: עודד חוברה)

           

          מרכיבים

          8 מנות / 85 קלוריות למנה

           

          לטחינה סלק

          • 1/2 כוס טחינה משומשום מלא
          • 1 כוס מי סלק (אפשר לקנות סלק בוואקום ולהשתמש במים או לבשל סלק ולהשתמש במי הבישול) או מים
          • מיץ מ-1/2 לימון
          • מלח ופלפל לפי הטעם
          • 2 שיני שום כתושות

           

          • 1 כרובית, מחולקת לפרחים או שקית כרובית קפואה
          • 1/2 כוס שמיר קצוץ
          • 3 בצלים ירוקים, קצוצים כולל החלק הלבן

           

          אופן ההכנה

          1. הטחינה: מערבבים את כל מרכיביה עד שנוצרת בלילה סמיכה ואחידה. טועמים ומתקנים את התיבול והסמיכות לפי הטעם האישי.
          2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות תבנית פיירקס.
          3. אם משתמשים בכרובית קפואה, מפשירים את הכרובית במסננת ומפרקים לפרחים קטנים. אם משתמשים בכרובית טריה, מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עד לריכוך חלקי.
          4. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית. זורים מעל את השמיר והבצל הירוק.
          5. יוצקים מעל הכרובית את הטחינה עד לכיסוי מקסימלי. אפשר לערבב בתוך התבנית עצמה כדי להגיע לציפוי טוב יותר.
          6. אופים כ-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה מעט. מגישים חם או קר.

           

          ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה, למתכונים נוספים שלה - כנסו לאתר

           

            מחפשים משהו צבעוני יותר? יש לנו המון מתכוני אנטיפסטי שווים

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: עודד חוברה)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: עודד חוברה)

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר חלבי
            דיאטטי
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (3 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג