בורקס הפתעות: מאפה בצק עלים ממולא בקוביות חזה עוף ותפוחים

כמו כל המתכונים של אפרת סיאצ'י, המתכון הזה מהיר, פשוט להכנה וגם טעים מאוד. ככה שגם אם השבוע שלכם נראה עמוס, אתם עדיין יכולים להתפנק בארוחה שווה

אפרת סיאצ'יפורסם: 17.11.19 08:02
תשמרו אחד לעצמכם- מאפה בצק עלים ממלוא בעוף ותפוחים (צילום: אפרת סיאצ'י)
תשמרו אחד לעצמכם- מאפה בצק עלים ממלוא בעוף ותפוחים (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

(6-4 מנות)

 

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות מאוד
  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 כפות סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ק"ג בצק עלים מרודד, מופשר
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום, לציפוי

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד אש בינונית עד להזהבה קלה. מוסיפים את התפוחים, מערבבים, מכסים ומטגנים כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים את העוף, מערבבים ומטגנים כשתי דקות נוספות.
  4. מוסיפים את הסילאן ואת המלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כשלוש דקות נוספות, מורידים מן האש ומניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת החדר.
  5. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו. מניחים מחצית מתערובת העוף על גבי הבצק. מקפידים להשאיר שוליים ריקים. מגלגלים לרולדה, מהדקים את הקצוות וחוזרים על התהליך עם מחצית השנייה של הבצק.
  6. מורחים בביצה טרופה, בוזקים שומשום ואופים כ-45 דקות בתנור עד להזהבה.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...