ברוב של שישה חברים בוועדת המשנה העירונית מול שלושה מתנגדים, אושרה היום (ד') ההסבה של מרכזיית "בזק" בלב תל אביב למיזם שיכלול מגורי יוקרה ותחנת משטרה. התושבים וחברי המועצה שהביעו התנגדות לפרויקט, בטענה מרכזית של שימוש לא מותר בנכס ציבורי לטובת מיזם פרטי, לא הצליחו לשנות את החלטתה המקורית של הוועדה - למרות חוות דעת משפטית ביקורתית מצד המשנה ליועץ המשפטי לעירייה.

יו"ר הוועדה דורון ספיר אישר את הפרויקט, בפינת הרחובות לינקולן ויהודה הלוי, ואיתו עוד חמישה חברים; המתנגדים היו מיטל להבי ואיתי פנקס (מרצ) ואהרן מדואל (עיר לכולנו). ספיר מנע למעשה מהתושבים לקבל את האפשרות לארכה של 14 יום להתנגדויות, שלא ניתנו להם במקור, ובכך הפרויקט - שהעבודות עליו כבר מתבצעות בפועל - ממשיך. המשמעות: תושבי לב העיר לא ייהנו מהבניין.

כן הוחלט על כמה הסתייגויות:

1. לא אושר שימוש מסחרי נלווה של 10% בקומת הקרקע עד שיוגדרו מכלול השימושים במבנה.

2. שינויים שלא פורסמו כהקלה, כמו סטייה מקו הבניין (שניכרת במדרכה כבר עכשיו), אינם מאושרים.

3. התייחסות הג"א למקלוט והיטלי השבחה על שטחי המרתפים.

בדיון הועלתה ביקורת על הפרישה העתידית של משטרת תל אביב, באופן שיתרכז בדרום ובלב העיר על חשבון צפון העיר. סגן מפקד תחנת לב תל אביב, יצחק מנשי, אמר בדיון כי גם אם תחנת שרת (ברחוב המסגר) נמצאת בסמיכות ללב העיר - היא לא יכולה לתת שירות לאזור שלא שייך אליה. לטענתו, התחנה ברחוב לינקולן תשרת 220 אלף תושבים בתחום העיר תל אביב - מרחוב אילת בדרום, בגין ונתיבי איילון במזרח, רחובות פנקס ונורדאו בצפון, וחוף הים במערב.

בזק היתה חברה ציבורית, השטח עובר לידיים פרטיות (צילום: אלי סינגלובסקי )
בזק היתה חברה ציבורית, השטח עובר לידיים פרטיות (צילום: אלי סינגלובסקי )