בפינת שדרות רוטשילד ורחוב הרצל שוכן הבלוק המקורי האחרון מימי "אחוזת בית", השכונה הראשונה של תל אביב. לא עוד: לפני כשבועיים אישרה ועדת התכנון והבנייה בעירייה את הגלגול הסופי של מגדל Ritz, שיהיה גורד השחקים הראשון בשדרות רוטשילד שמכיל גם בית מלון וגם דירות מגורים.

חברת הבנייה "תדהר", שמקימה את המגדל, ניצלה אופציה שמוגדרת בתוכנית המקורית (תא/3324): מותר להגביה את הבניין ל-29 קומות (שבע קומות מעל המקסימום המותר במגדל מגורים) אם ישולבו בו חדרי מלון.

"תדהר" מסרה כי אינה יכולה למסור פרטים על לוחות הזמנים של הפרויקט, וכי אין ברשותה חומרים שהיא יכולה לחשוף בפני הציבור הרחב. ואולם, Xnet מציג כאן לראשונה את הדמיית הפרויקט, כפי שאושרה בוועדה.

>> כך נראו הגלגולים הקודמים של עיצוב המגדל - שלא אושרו בוועדה

על המגרש הפינתי, שמשתרע על פני יותר מ-3 דונמים, שוכנים חמישה מבנים היסטוריים, שארבעה מהם נותרו כמעט בשלמותם מאז תחילת המאה ה-20. המבנים האלה ישומרו במסגרת הקמת המגדל, כמו גם בניינים ברחובות אלנבי 19 וסגולה 8 (במתחם נגה) שיזכו לשימור במסגרת מחויבויות היזם.

6 מטרים מעל גגות הבניינים לשימור יתנשא המגדל, שיורכב מ-8 קומות של מלון פאר ו-15 קומות מגורים, כשבין שני הרכיבים תהיה קומת ספא. קומת הקרקע והגלריה יתחברו למבנים לשימור באמצעות מבואה משותפת וגשרים, כך "שתישמר ככל הניתן שקיפות מעטפת המגדל בקומת המסד", לפי החלטת הוועדה. בקומת הקרקע המקורה יוקמו מסעדות, גלריה לאמנות, שטחי תצוגה ומשרדים – כך ששטח זה יהיה פתוח לציבור הרחב.

הכניסה המרכזית למגדל תהיה דרך שדרות רוטשילד, ועוד שני מעברים להולכי רגל ייפתחו ברחוב הרצל – בין המבנים לשימור. כיום, בין שני המבנים שנמצאים בשדרות רוטשילד 10 ו-12, נמצאת תוספת מאוחרת, חסרת ערך היסטורי, והיא תוסר.

הוועדה קבעה, כי חלוקת שטחי המסחר תאפשר לציבור נגישות לחלקי הבניינים לשימור. נותר רק לקוות שבניגוד למגדל נווה צדק ומגדל הבנק הבינלאומי, שהפכו למגדלים מסוגרים שתוכננו כך שהציבור יירתע מלהתקרב אליהם, המצב בפרויקט החדש יהיה שונה בתכלית.

עוד מגדלים בשדרות רוטשילד

>> מגדל מאייר, רוטשילד פינת אלנבי

>> רוטשילד 22, פינת נחלת בנימין

>> מגדל הבנק הבינלאומי הראשון

>> מה מעוללים לרחוב הרצל?

>> מדריך לשדרות רוטשילד

הבא בתור: רוטשילד 17, בתכנון ישר אדריכלים. השדרה משנה את פניה ( באדיבות ישר אדריכלים)
הבא בתור: רוטשילד 17, בתכנון ישר אדריכלים. השדרה משנה את פניה ( באדיבות ישר אדריכלים)

  • אדריכל: רני זיס
  • שימור: אמנון בר-אור
  • אדריכלות נוף: צורנמל-טורנר