מרכיבים
תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ
לבצק
- 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
- 2 כפיות קינמון
- 220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית
- 8-7 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים ופרוסים דק
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כפית קינמון
- 3 כפות מיץ לימון
לקישוט
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
- הבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, הסוכר והקינמון ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה.
- שומרים בצד כוס גדושה מהפירורים. מעבירים את שאר הפירורים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות (מקפידים שלא תיווצר שכבה עבה בחיבור שבין התחתית לדפנות).
- מסדרים את המלית על הבצק (זה בסדר אם התפוחים חורגים מגובה התבנית) ומפזרים עליה את הפירורים ששמרנו בצד.
- אופים כשעה ו-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית. מעבירים סכין בין העוגה לדפנות ומשחררים אותה מהתבנית. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר.