את המאפינס האלה הכנתי כאלטרנטיבה למנת הפחמימות בארוחת הערב. הם מכילים קמח ובטטה, ומהווים תחליף למנת לחם. בנוסף, מסתתרת בהם כמות לא מבוטלת של גזר וקישואים, העשירים בוויטמינים ומינרלים. גם בני בן השנה וחצי טרף אותם מבלי למצמץ.

 

אתם מעוניינים בגרסה בריאה אף יותר, המירו מחצית מכמות הקמח בקמח מלא או בקמח כוסמין.

 

החומרים (16 יחידות, 110 קלוריות)

 

  • תבנית שקעים למאפינס

 

  • 1 בטטה בינונית, קלופה
  • 2 קישואים בינוניים, קלופים
  • 2 גזרים בינוניים או 3 גזרים קטנים, קלופים
  • 1/3 כוס שמן קנולה או שמן זית
  • 1/2 1 (210 גרם) קמח תופח (או 1/2 1 כוס קמח + 1/2 1 כפיות אבקת אפייה)
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • לציפוי: שומשום, פירורי לחם או עשבי תיבול (יבשיים או טריים)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את תבנית השקעים.

2. מגררים בפומפייה או במעבד מזון את הבטטה, הקישואים והגזרים, ומעבירים לקערה. מוסיפים את הגבינה והביצים ומערבבים. מוסיפים את השמן, המלח והפלפל ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.

3. יוצקים את הבלילה לשקעי התבנית, רק עד 3/4 מגובה השקע. ניתן לזרות מעל מעט שומשום, פירורי לחם או עשבי תיבול לפי הטעם.

4. אופים כ-40 דקות עד שהמאפינס מזהיבים ומייצבים.

 

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב