המרכיבים

  • תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
  • 175 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • קליפה מגוררת מ-1 מלימון
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח תופח  

לציפוי

  • 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
  • ‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים בקערת המערבל או מעבד המזון בעל וו הלישה את החמאה והסוכר ומעבדים לקרם בהיר. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומעבדים עד שהן נבלעות בעיסה. מוסיפים גם את קליפות ההדרים ותמצית הווניל ומעבדים. מוסיפים גם את הקמח ומעבדים רק עד שהוא נבלע בעיסה.

‭.3‬ הציפוי: מערבבים את הסוכר והאגוזים.

‭.4‬ יוצקים את העיסה לתבנית ומפזרים את הציפוי. אופים ‭55-כ‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה בפירורים והאגוזים זהובים. מצננים ומגישים.

 

זמן הכנה: כשעה ורבע (כולל אפייה)  

איך שומרים: עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר