בראוניס גבינה וניל

פינוק מתוק עם שילוב מנצח בין גבינה לשוקולד.

תבנית מרובעת בגודל 30X30 ס”מ

המרכיבים:

 

לתערובת הבראוניס:

125 גרם שוקולד, חתוך לחתיכות קטנות

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

3/4 1 כוסות (350 גרם) סוכר

1 כוס (125 גרם) קמח

2 כפות קקאו

1/4 כפית אבקת אפייה

4 ביצים

 

לתערובת הגבינה:

3/4 גביע (200 גרם) גבינת שמנת

1 אריזה פודינג אינסטנט בטעם וניל עלית

1/3 כוס (75 גרם) סוכר

2 מכלים (400 מ”ל) שמנת חמוצה

4 ביצים

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. לתערובת הבראוניס: שמים בסיר בינוני שוקולד וחמאה ומחממים, תוך עדי ערבוב, על להבה בינונית 3-4 דקות, עד להמסה. מסירים מהלהבה. מוסיפים סוכר, קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים ביצים ומקציפים קלות. מעבירים לתבנית ומחליקים את פניה.

3. לתערובת הגבינה: בקערת מערבל מקציפים את גבינת השמנת 3 דקות, עד שהיא הופכת אוורירית יותר. מוסיפים פודינג אינסטנט בטעם וניל וסוכר ומקציפים במהירות נמוכה. מוסיפים שמנת חמוצה וביצים ומערבבים קלות.

4. יוצקים את תערובת הגבינה על תערובת הבראוניס. מערבבים קלות בין שתי התערובות בעזרת מזלג ומחליקים שוב את פני העוגה.

5. אופים 35-40 דקות ומוציאים מהתנור. מפרידים את השוליים בעזרת סכין בעוד העוגה חמה. מצננים בטמפרטורת החדר חצי שעה ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

 

  • איך שומרים? 4 ימים, במקרר. 
  • טיפ: לחיתוך מדוייק של הבראוניס מומלץ להקפיא כשעתיים לפני החיתוך
קרפ במילוי קרם וניל ושוקולד לבן, עם רוטב חמוציות (צילום: דני לרנר )
קרפ במילוי קרם וניל ושוקולד לבן, עם רוטב חמוציות (צילום: דני לרנר )

 

קרפ במילוי קרם וניל ושוקולד לבן, מוגש עם רוטב חמוציות

קרפ מתוק במילוי וניל עדין, מוגש עם רוטב חמצמץ ומרענן.

 

המרכיבים ל-12 קרפים:

 

1 כוס (125 גרם) קמח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1/4 כפית מלח

2 ביצים

1/2 1 (350 מ”ל) כוסות חלב

1 כף חמאה או מרגרינה להברשת המחבת

 

למלית:

1 אריזה פודינג אינסטנט בטעם וניל עלית

1 מכל (250 מ”ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה

1 כוס (240 מ”ל) חלב

200 גרם שוקולד לבן

1/2 מכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה

 

לרוטב חמוציות:

2 כוסות (200 גרם) חמוציות קפואות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

מיץ מחצי לימון

 

ההכנה:

1. לקרפ: שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת מערבל ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומקציפים כ-3 דקות, לבלילה אחידה. מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי הקצפה.

2. מברישים מחבת קטנה (רצוי טפלון) בחמאה או במרגרינה ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תכסה את תחתית המחבת לגמרי. מטגנים כדקה, עד שהקרפ מתייצב. הופכים בזהירות. מטגנים עוד כ-10 שניות עד שהתחתית מתייבשת. מוציאים ומניחים בצד. ממשיכים כך עד תום הבלילה.

3. למלית: שמים פודינג אינסטנט בטעם וניל, שמנת לבישול (או שמנת מתוקה) וחלב בקערת מערבל ומקציפים כ-3-4 דקות או עד לקבלת קרם יציב. ממיסים בסיר קטן, תוך כדי ערבוב, שוקולד לבן ושמנת מתוקה עד שהגושים נעלמים. מסירים מהלהבה ומצננים במקרר כ-5 דקות. מוציאים מהמקרר, מוסיפים את השוקולד המומס לקרם הווניל ומערבבים היטב. מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר.

4. לרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון או בבלנדר ומעבדים היטב לתערובת אחידה.

5. הרכבת הקרפ: ממלאים כל קרפ ב-2 כפות מהמלית ומגלגלים או מקפלים לחצי ואז לרבע לקבלת משולש. מגישים עם הרוטב.

 

  • איך שומרים? כיומיים, במקרר.
  • טיפ: מומלץ להכין את בלילת הקרפ כשעה מראש ולשמור במקרר 
טארט גבינה, וניל ופירות (צילום: דני לרנר )
טארט גבינה, וניל ופירות (צילום: דני לרנר )

 

טארט גבינה, פודינג וניל ופירות קינוח מושלם לאירוח

עוגת גבינה קלילה בניחוח וניל ובשילוב מרענן של מגוון פירות עונה. תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ או 5 תבניות אישיות בקוטר 10-8 ס”מ

המרכיבים:

 

לבצק:

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בינוניות

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

2 חלמונים

2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר

 

למלית:

1 מכל (250 גרם) גבינת שמנת

1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים

1 חלמון

1 אריזה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל “עלית”

 

לציפוי:

1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה לקצפה

1/2 כוס + 2 כפות (150 מ”ל) חלב

1 אריזה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל “עלית”

 

לקישוט:

400 גרם פירות עונה, קלופים וחתוכים

 

ההכנה:

הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מעבד מזון בעל להב סכין. מעבדים עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ומאחדים בעדינות לכדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות.

 

מחממים את התנור ל-170 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי חסין חום מלא ב-2 כוסות מים. משמנים את התבנית או תבניות.

 

מקמחים קלות משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעיגול גדול בעובי 3 מ”מ. קורצים עיגול (או עיגולים) בקוטר הגדול מעט מקוטר התבנית.

מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקרר עד שהמלית מוכנה.

 

המלית: שמים בקערת המערבל את הגבינה והשמנת החמוצה ומפעילים במהירות נמוכה. מוסיפים, תוך כדי פעולת המכשיר, את הסוכר, הביצים, החלמון והאינסטנט פודינג. מערבלים רק עד שנוצרת עיסה חלקה.

 

יוצקים את העיסה על קלתית הבצק ואופים 20 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-150 מעלות ואופים כ-10 דקות לתבניות הקטנות וכ-20 דקות לתבנית הגדולה. מצננים בטמפרטורת החדר 10 דקות ומעבירים למקרר לחצי שעה.

 

  • הציפוי: מקציפים יחד את השמנת, החלב ואינסטנט פודינג הווניל 3-4 דקות במהירות בינונית עד שנוצר קרם יציב.
  • הקישוט: מעבירים את קרם הציפוי לשק זילוף ומצפים את העוגה, מסדרים את הפירות ומגישים.
  • איך שומרים? מכוסה היטב, עד יומיים במקרר.

 

>>> לעוד מתכוני פודינג וניל

 

סגנון: פסי ברניצקי