שקשוקה עם קישואים
מתכון של ורד זוהר מיקנעם.
מרכיבים
5-4 מנות
- 5 קישואים גדולים למדי
- 1 חציל
- 1/4 כוס שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית שום כתוש
- 180 גרם (3/4 כוס) רסק עגבניות מעורבב עם 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 5-4 ביצים (כמספר הסועדים)
אופן ההכנה
- קלופים את הקישואים וחותכים אותם לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ. חותכים גם את החציל לקוביות בגודל דומה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוספים את השום, הקישואים והחצילים, ומטגנים יחד עד הזהבה.
- מוסיפים את רסק העגבניות המדולל ואת התבלינים, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.
- יוצרים גומות בתבשיל בעזרת כף עץ. מטפטפים בכל גומה קצת שמן זית ושוברים לתוכה ביצה.
- מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה עד שהביצים מוכנות.
חביתת קישואים מתובלת (צילום: אסנת לסטר)
חביתת קישואים מתובלת
מתכון של שוש עטר מנצרת עילית.
מרכיבים
2-1 מנות
- 2 קישואים מגוררים
- 1 בצל גדול מגורר
- 3-2 ביצים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית כורכום
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים, למעט השמן.
- מחממים שמן במחבת, מוסיפים את בלילת הביצים ומטגנים על אש בינונית עד שצדה התחתון מזהיב.
- הופכים את החביתה (אפשר להיעזר בצלחת) ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב.
גיוון
- אפשר להכין את החביתה גם כמקושקשת.
קישואים בטעם כבד קצוץ (צילום: אסנת לסטר)
קישואים בטעם כבד קצוץ
מתכון של מתיה אורון ממטולה.
מרכיבים
- 5 קישואים
- 1/3 עד 1/2 כוס שמן
- 4 בצלים קצוצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 3-2 ביצים טרופות
אופן ההכנה
- מגררים את הקישואים בפומפייה.
- מחממים את השמן בסיר רחב או במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב.
- מוסיפים את הקישואים למחבת ומטגנים 10-8 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הביצים למחבת, בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לבשל עד שהביצים מוכנות.
- מגישים חם או קר.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע