המרכיבים
- 14-12 תמרים מגולענים מסוג מג'הול (מומלץ לא לקנות את תמרים בוואקום)
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1/2 כוס שקדים
- 1/4 כוס גרעיני דלעת
- 1/4 כוס גרעיני חמנייה
לציפוי:
- 1/2 כוס פתיתי קוקוס/שומשום לציפוי
ההכנה
- מרסקים את כל תערובת האגוזים גס ומניחים בקערה. מוסיפים תמרים מגולענים ומערבבים היטב.
- מחלקים את העיסה שהתקבלה ל־3 כדורים.
- הכנת הרולדה: מניחים על השיש נייר אפייה ועליו מפזרים חצי כוס קוקוס/שומשום. לוקחים כדור אחד, מניחים על נייר האפייה, ומגלגלים לרולדה. מגלגלים את 2 הכדורים הנוספים, ומכניסים למקפיא כ־20-10 דקות.
- לאחר שהרולדות קפאו במקצת, פורסים לפרוסות דקות בעובי של 1 ס"מ מקסימום.
- ניתן לשמור את הרולדות בהקפאה לתקופה של חודשיים
מתוך מהספר "מתוקים ובריאים" של גלית שלגי, נטורופטית ומומחית לתזונה בריאה, שתקיים סדנת מתוקים בריאים בכנס "אוכלים בריא 7 " בתאריכים :12-13 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים