מנת הפתיתים הזאת משביעה וצבעונית, ומורכבת ממוצרים שיכולים להישמר זמן רב במזווה ולקפוץ לסיר כשרוצים משהו טעים וזמין.

 

יצרתי אותה לכבוד הבת שלי, שהתחילה ללמוד באוניברסיטה, אבל היא תתאים גם לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה, ולא רק לסטודנטים תפרנים.

 

החשבון הוא כזה:

  • חבילת פתיתים (500 גרם): 4.90 שקלים
  • אריזה של 3 נקניקי קבנוס: 12.5 שקל
  • בצל: 0.70 שקלים
  • שימורי אפונה (550 גרם): 5.40 שקלים
  • סה"כ: 23.50 שקל

 

תוסיפו עוד כמה אגורות עבור השמן והתבלינים – ותגיעו למשהו כמו 25 שקל לארוחה לארבעה אנשים רעבים (ואפילו לשישה).

 

אני ממליצה להשתמש בפפריקה מעושנת, שנמכרת עכשיו גם בחלק מרשתות השיווק הגדולות. הניחוח שלה מדגיש את טעמי העישון של הקבנוס, וביחד הם ממש זוג מחובק ליד המדורה.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"

 

מרכיבים

  • 1 חבילה של 3 נקניקי קבנוס
  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן
  • 1 חבילה (500 גרם) פתיתים
  • 1/2 קופסת אפונה משומרת, מסוננת
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף פפריקה מעושנת או מתוקה
  • 5 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. פורסים את הקבנוס וקוצצים את הבצל דק.
  2. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים לסיר את הקבנוס ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הפתיתים, האפונה, אבקת המרק והפפריקה ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים 10 דקות. מכבים את האש ומחכים עוד 5 דקות בלי לפתוח את הסיר.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק