בסלט הירוק הזה יש מעט מאוד מרכיבים וההכנה שלו ממש לא מסובכת, אבל הוא נראה כאילו השקעתם בו שעות של עבודה ושילבתם בו את כל מה שיש לשוק להציע. יש בו עלים ירוקים מרעננים, קוביות דלורית זהובות, ענבים מתוקים ופקאנים שמוסיפים פריכות נהדרת. ואת הכל עוטף רוטב תפוזים חמוץ-מתוק.

כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים:

  • כדאי לשלב בסלט כמה סוגים של עלים ירוקים, ורצוי שלפחות אחד מהם יהיה מריר (ארגולה, למשל). בחנויות נמכרות אריזות מוכנות של תערובת עלים ירוקים ותרד – ואני ממליצה להשתמש בהן. חסה לא כל כך מתאימה לסלט הזה, כי הרוטב לא כל כך נתפס בה, והיא גם לא מספקת ניגוד למתיקות של הדלורית והרוטב.
  • אפשר להחליף את הענבים בתאנים חתוכות לרבעים, תפוחים פרוסים דק, קוביות קיווי ואפילו אוכמניות.
  • חשוב לצרוב את קוביות הדלורית היטב – מאחר שמבפנים הן רכות מאוד, חשוב שתיווצר מבחוץ שכבה פריכה שתשמור על הצורה שלהן.
  • הקפידו להוסיף את הרוטב לסלט רק ממש לפני ההגשה.

 

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

 

חשוב לצרוב את קוביות הדלורית היטב (צילום: רחלי קרוט)
חשוב לצרוב את קוביות הדלורית היטב (צילום: רחלי קרוט)

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 15 אגוזי פקאן
  • 1 דלורית
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר לבן או חום
  • 10 ענבים ירוקים או אדומים, ללא גרעינים
  • 4-3 כוסות עלים ירוקים (תרד שטוף, ארוגולה, חסה)

 

לרוטב

  • מיץ מ-1/2חצי תפוז
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית דבש או מייפל

 

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית, וקולים בה את האגוזים 5-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מניחים בצד.
  2. מקלפים את הדלורית עם קולפן (אפשר לקלף רק את החלק הצר) וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  3. מחממים במחבת כף שמן זית, ומטגנים את הדלורית על אש בינונית 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מפזרים על הדלורית את הסוכר ומטגנים 12-10 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא מתרככת ומזהיבה. מעבירים לקערה ומקררים מעט.
  4. חוצים את הענבים וקוצצים גס את הפקאנים. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
  5. שמים את העלים הירוקים בקערה גדולה ומניחים מעליהם את הדלורית, הענבים והפקאנים. מזלפים מהרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.

 

  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE , שמרכז את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת