מישהו יכול לעמוד בפני צ'יפס? לא! ועוד כשמדובר בצ'יפס בטטה מתקתק שנאפה בתנור עם ציפוי של פרמזן. ומי שבא לו לטבול את הצ'יפס ביוגורט – שילך על זה!
מבוסס על מתכון של המאסטרית מרתה סטיוארט.
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"
אופן ההכנה
כ-4 מנות
- 3 בטטות בינוניות, עם קליפה או בלי
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- חוצים את הבטטות. פורסים כל מחצית לאורכה, וחותכים כל פרוסה למקלות.
- מערבבים בקערה את הבטטות עם שאר המרכיבים.
- מפזרים את צ'יפס הבטטה בתבניות, כך שלא יגעו זה בזה (זה חשוב כדי שיהיו פריכים מכל הצדדים). אופים 15 דקות.
- מערבבים את הצ'יפס בתבניות – מקפידים שוב שלא יגעו זה בזה – ומחליפים בין התבניות, לאפייה אחידה. אופים כ-15 דקות נוספות, עד שהצ'יפס שחומים ופריכים. מגישים מיד.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק