מרכיבים

2 מנות

 

  • 300 גרם חזה הודו טרי או חזה עוף טרי, חתוך לרצועות דקות
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף תבלין שווארמה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 2 טורטיות
  • 2 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מיץ לימון ושום כתוש

 

לסלט החצילים

  • 1 חציל בינוני קלוי או 300 גרם (1/4 1 כוסות) מחית חצילים קנויה
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט כמון
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות עירית קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את רצועות ההודו (או העוף) עם הבצל, הסויה ותבלין השווארמה. מניחים לכ-20 דקות, לספיגת טעמים. בינתיים מכינים את המרכיבים לסלט.
  2. משמנים קלות מחבת רחבה ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את ההודו והבצל ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו ומתחיל להשחים (היזהרו שלא לייבש את הבשר). מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
  4. ההרכבה: קולים את הטורטיות משני צדדיהן במחבת ללא שמן. פורשים על צלחת, ומפזרים מעל את רצועות ההודו המושחמות ואת סלט החציל הקלוי. מזלפים מעט טחינה.

 

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה"