מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז לא קלויים, עם הקליפה
- 1 כף קמח
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם חמאה קרה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
- 2 ביצים
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- 20 גרם חמאה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים במעבד מזון את אגוזי הלוז, הקמח והמלח, וטוחנים היטב. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הסוכר והווניל ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה ומעבדים עוד כמה שניות, עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים את הקמח והשוקולד ומעבדים שניות ספורות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב לעבד כמה שפחות בשלב זה – עיבוד יתר יפגע במרקם העוגה.
- מעבירים לתבנית ומישרים. אופים 45-40 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- הציפוי: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד שהוא נמס ומסירים מהכיריים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ומתקבל קרם אחיד. מצפים את העוגה בקרם.
- לפני ההגשה אפשר לקשט את עוגת האגוזים בשברי שוקולד ובאגוזים. העוגה תישמר 3 ימים בחוץ ו-6 ימים במקרר (יש להוציא אותה 20 דקות לפני ההגשה).
- אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג