המרכיבים (10 מנות/ 100 קלוריות למנה)

 

  • 1 ראש חסה או עלי חסה מסוגים שונים (מסולסלת, אדומה, עגולה וערבית)
  • 150 גרם גבינת צאן מלוחה קשה, ‭5%‬ שומן או 100 גרם גבינה קשה ארומטית יותר (כמו רוקפור או גורגונזולה)
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כוס (100 גרם) גרגרי רימון

לרוטב

  • 5 כפות (50 מ"ל) שמן זית
  • 5 כפות (50 מ"ל) חומץ בלסמי
  • 2 כפות רכז רימונים טבעי ללא סוכר
  • 1 כפית חרדל (רצוי דיז'ון ללא גרגירים)
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • מלח ופלפל שחור טחון גס

 

 

אופן ההכנה 

  1. שוטפים היטב את עלי החסה ומייבשים. קורעים את העלים לפיסות ומעבירים לקערת הגשה.
  2. מגררים את הגבינה בפומפייה גסה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את האגוזים ואת גרגירי ברימון.
  3. שמים בצנצנת בעלת מכסה את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב לרוטב אחיד.
  4. יוצקים על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

 

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה