המרכיבים (10 מנות/ 100 קלוריות למנה)
- 1 ראש חסה או עלי חסה מסוגים שונים (מסולסלת, אדומה, עגולה וערבית)
- 150 גרם גבינת צאן מלוחה קשה, 5% שומן או 100 גרם גבינה קשה ארומטית יותר (כמו רוקפור או גורגונזולה)
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים
- 1 כוס (100 גרם) גרגרי רימון
לרוטב
- 5 כפות (50 מ"ל) שמן זית
- 5 כפות (50 מ"ל) חומץ בלסמי
- 2 כפות רכז רימונים טבעי ללא סוכר
- 1 כפית חרדל (רצוי דיז'ון ללא גרגירים)
- 1 כפית דבש
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- מלח ופלפל שחור טחון גס
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את עלי החסה ומייבשים. קורעים את העלים לפיסות ומעבירים לקערת הגשה.
- מגררים את הגבינה בפומפייה גסה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את האגוזים ואת גרגירי ברימון.
- שמים בצנצנת בעלת מכסה את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב לרוטב אחיד.
- יוצקים על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה