המרכיבים (8 מנות, 85 קלוריות למנה)

 

  • 1 כרובית, המחולקת לפרחים או שקית כרובית קפואה
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים כולל החלק הלבן

 

לטחינה סלק

  • 1/2 כוס טחינה משומשום מלא
  • 1 כוס מי סלק ( אפשר לקנות סלק בוואקום ולהשתמש במים או לבשל סלק ולהשתמש במי הבישול) או מים
  • מיץ מ-1/2 לימון 
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 שיני שום כתוש (למי שאוהב)

 

ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הטחינה עד שנוצרת בלילה סמיכה ואחידה. מתקנים את התיבול והסמיכות לפי הטעם האישי.

2. אם משתמשים בכרובית קפואה, מפשירים את הכרובית במסננת ומפרקים לפרחים קטנים. אם משתמשים בכרובית טריה, מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עד לריכוך חלקי.

3. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה (מומלץ פיירקס). זורים מעל את השמיר והבצל הירוק.

4. יוצקים מעל הכרובית את הטחינה עד לכיסוי מקסימלי. אפשר לערבב בתוך התבנית עצמה כדי להגיע לכיסוי טוב של פרחי הכרובית.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כ-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה מעט. מגישים חם או קר.