מנה דיאטטית, שמביאה המון בריאות לצלחת. שיטת החיתוך המיוחדת, הופכת את הגזרים לרצועות דקות הדומות לפסטה.

 

 

המרכיבים (10 מנות/ 15 קלוריות למנה)

 

  • 1 כף שמן
  • בצל קלוף, חתוך לקוביות
  • 1/2 סלסילת פטריות טריות, פרוסות
  • פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1/2 שקית עלי קייל
  • 4 גזרים, קלופים
  • 1/2 סלסילת עגבניות שרי, חצויות
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות 
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כפית סוכר חום או דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 6 -7 עלי בזיליקום קצוצים

 

ההכנה:

 

1. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל האדום ומבשלים כמה דקות, מוסיפים את הפטריות ומבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקייל ועגבניות השרי ומבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב.

2. בזמן שכל הירקות מתבשלים, חותכים מהגזרים רצועות דקות בעזרת קולפן.

3. מוסיפים לסיר את עגבניות, רסק העגבניות, מיץ הלימון, הסוכר החום או הדבש, המלח והפלפל ומבשלים עד שהרוטב סמיך. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עד כרבע כוס מים.

4. מוסיפים את רצועות הגזר והבזיליקום, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהגזר מתרכך אבל לא יותר מדי. מגישים חם.