ימי החול המעטים שבין החגים הם הזדמנות מצוינת להתנער קצת מעוגות הדבש והתפוחים שמקיפות אותנו, ולהיזכר בטעמים ה"רגילים" והטובים.

 

לדעתי, אחת הדרכים הכי טובות לעשות את זה היא עם עוגיות חמאת הבוטנים המפנקות האלה: מנצנצות ופריכות מבחוץ, רכות מבפנים ועם סוד טעים שמתחבא במרכזן – קובייה של שוקולד לבן. אתם תכינו אותן שוב ושוב, מבטיחה.

 

לגיוון, אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד מריר או חלב.

 

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

 

מרכיבים

כ-50 עוגיות

 

  • 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 ביצה
  • 200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
  • לקישוט: סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מנפים יחד את הקמח ואבקת הסודה לשתייה.
  3. שמים במיקסר עם וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני) את החמאה, חמאת הבוטנים, הווניל והמלח, ומערבלים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הסוכר והסוכר החום וממשיכים לערבל כדקה. מוסיפים את הביצה ומערבלים כדקה נוספת. מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק חלק, אחיד ולא דביק.
  5. מפזרים סוכר בצלחת. נוטלים ככף מהבצק וטומנים בתוכה חתיכת שוקולד לבן. יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים בסוכר. מניחים בתבנית ומשטחים מעט. יוצרים באותו אופן עוגיות נוספות, ומניחים אותן בתבנית במרווחים של כ-3 ס"מ זו מזו.
  6. אופים כ-25 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מצננים כ-10 דקות בתבנית ומעבירים לרשת לצינון מלא. שומרים בכלי אטום.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק