המרכיבים (כ-40 קוביות)

  • 375 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 75 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 5 כפות (100 גרם) דבש
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון או ליים
  • לציפוי: 1 כוס (100 גרם) קקאו איכותי

 

ההכנה

‭.1‬ ממיסים את השוקולד (על סיר אדים כפול או בזהירות במיקרוגל), עד שמתקבל קרם.

‭.2‬ שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים מיד לשוקולד המומס ומניחים לדקה. טורפים היטב במטרפה עד שנוצר קרם ("גאנש") חלק ומבריק.

‭.3‬ מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ומערבבים עד שהן נטמעות לגמרי בקרם והוא הופך מבריק יותר. מוסיפים את קליפת הלימון והדבש ומערבבים היטב.

‭.4‬ מרפדים תבנית מרובעת בגודל ‭20X20‬ ס"מ, או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, בנייר אפיה ומניחים על משטח יציב. יוצקים את הקרם לתבנית ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (ועד לילה).

‭.5‬ הציפוי וההגשה: מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות. שמים את אבקת הקקאו בקערה עמוקה, מוסיפים את קוביות השוקולד ומגלגלים אותן כך שיצופו בקקאו מכל הצדדים. מנערים מעודפים ומגישים.

  

  • זמן הכנה: כחצי שעה (ללא קירור)  
  • איך שומרים: עד 3 שבועות בכלי אטום במקרר